Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. mája 2024 o 14:16
Čas čítania 0:54

Michal Kovačič o aktuálnej situácii v Markíze: Slovensko prežíva boj o orbanizáciu našich televízií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Známy moderátor skritizoval vedenie televízie Markíza.

Michal Kovačič dnes v predposlednej časti relácie Na telo, ktorú dlhé roky vysiela TV Markíza, povedal, že Slovensko čelí tlakom od politikov, ale aktuálne aj od vedenia televízie. Zopakoval však, že redakcia TV Markíza sa zomkla a neustále voči tlakom bojuje. 

Tvrdí, že vedenie namiesto toho, aby reláciu Na telo podržalo, začalo epizódy škrtať. Kovačič podotkol, že rozhodnutie padlo práve vtedy, keď diskusná relácia získala Novinársku cenu.

„Slovensko práve teraz prežíva boj o orbanizáciu našich televízií,“ vyhlásil a spomenul aj aktuálnu situáciu v RTVS. Podotkol, že ak sa nám tento proces nepodarí zastaviť, treba očakávať vážne následky pre demokraciu.

Zuzana Petková z Nadácie zastavme korupciu na Facebooku napísala, že cenzúra je pre demokraciu rovnako zničujúca ako násilie. „Na telo padlo. Televízne noviny Markízy si stále držia svoju úroveň. Pomaly ale asi bude čas na verejnú zbierku na novú televíziu,“ píše v statuse.

Televízia Markíza predčasne stiahne z vysielania politickú diskusnú reláciu Na telo. Hoci ju mala vysielať až do konca júna, nedávno oznámila zmeny, na základe ktorých ju plánuje ukončiť už o dva týždne. Politickú reláciu Na telo v poslednom období aktívne bojkotovali vládni politici. 

Z televízií tento rok odišli viacerí populárni moderátori 

Z televíznych obrazoviek nedávno zmizla moderátorka TV Joj Jana Krescanko Dibáková, ktorá moderovala politickú diskusnú reláciu Na hrane. Svoj odchod z televízie TA3 tento týždeň oznámil aj moderátor Richard Dírer, ktorý moderoval reláciu V politike. 

Svojich fanúšikov na Instagrame zásobuje Michal Kovačič pravidelnými selfies zo štúdia Na telo.
Zdroj: Instagram/Michal Kovačič/TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia