Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
2. júna 2024 o 10:59
Čas čítania 0:38

Benátky zavádzajú ďalšie obmedzenia pre turistov. Po novom sa zmeny dotknú väčších skupín ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Benátky zavádzajú nové opatrenia s cieľom znížiť počty turistov.

  • V talianskych Benátkach vstúpili do platnosti nové pravidlá zakazujúce používanie megafónov a obmedzujúce veľkosť turistických skupín na 25 osôb.
  • Opatrenia zaviedli s cieľom zredukovať vplyv nadmerného cestovného ruchu na toto vyhľadávané mesto. 

Prečo je to dôležité: Benátky sú významné historické mesto, ktoré obľubujú turisti z celého sveta vrátane mnohých Slovákov. Ak mesto zavádza nové opatrenia, môže to ovplyvniť tohtoročné plány ľudí, ktorí mieria práve do tejto lokality. 

Širší kontext: Benátky sú jedným z najnavštevovanejších miest v Európe. Mesto začiatkom tohto roka zaviedlo denný vstupný poplatok vo výške päť eur po tom, ako v roku 2021 zakázali výletným lodiam kotviť v tejto štvrti.

Nadmerný turizmus sa všeobecne považuje za jeden z najpálčivejších problémov historických Benátok, ktoré majú približne 250-tisíc obyvateľov a v roku 2019 do nich zavítalo vyše 13 miliónov návštevníkov. Počet turistov odvtedy klesol, ale očakáva sa, že v nasledujúcich rokoch prekročí úroveň spred covidovej pandémie. Benátky zaznamenali odliv miestnych obyvateľov pre obavy, že by turisti mohli „pohltiť“ toto ostrovné mesto.

Benátky.
Benátky. Zdroj: Public Domain Pictures – Kirk F
Domov
Zdieľať
Diskusia