Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. júna 2024 o 7:43
Čas čítania 1:00

Pellegriniho ďalším možným poradcom bude Jozef Banáš. Radiť by mu mal v oblasti kultúry a médií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Peter Pellergrini v exkluzívnom rozhovore prezradil, kto bude možno jeho ďalším poradcom.

  • Prezident Peter Pellegrini v rozhovore pre televíziu Markíza povedal, že jedným z jeho poradcov sa môže stať spisovateľ Jozef Banáš.
  • Banáš by mal zastupovať pozíciu poradcu pred oblasť kultúry médií.
  • Ďalší poradcovia Pellegriniho sú bývalý generálny tajomník Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a exminister zahraničných vecí Ján Kubiš a a profesor Miroslav Slašťan z Univerzity Komenského. 

Prečo je to dôležité: Prezident Peter Pellegrini zatiaľ nezverejnil všetky mená svojich poradcov. Tí majú prezidentovi radiť v rôznych dôležitých otázkach.

Citát: „Určite to vzbudí rozruch a bude to veľmi zaujímavé. Musím priznať, že som v komunikácii aj s pánom Jozefom Banášom, ktorého by som veľmi rád privítal v Prezidentskom paláci ako poradcu pre oblasť kultúry a médií. Je to človek, ktorý je dnes najúspešnejší spisovateľ. Má najviac prekladané knihy do rôznych svetových jazykov. Mohol by priniesť zaujímavý pohľad na to, čo sa dnes v spoločnosti deje,“ povedal Pellegrini.

Širší kontext: Jozef Banáš je populárny na konšpiračnej scéne a rád vystupuje v alternatívnych médiách. Počas pandémie spochybňoval ochorenie covid-19 a pred dvomi mesiacmi vystúpil aj v rozhovore s Mimi Šramovou, kde podporil kandidáta Pellegriniho. „Korčok si váľal šunky na ambasádach, je ďaleko od ľudí. Pellegrini je geneticky nastavený spájať,“ vyhlásil.

20. júna 2024 o 12:30 Čas čítania 9:06 Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama

Petrovi Pellegrinimu bude v otázkach zahraničnej politiky a medzinárodných vzťahov radiť aj bývalý generálny tajomník Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a exminister zahraničných vecí Ján Kubiš. Ďalším poradcom bude Miroslav Slašťan. Prezidentovi bude radiť v oblasti medzinárodného práva, právnych a ústavnoprávnych otázkach. 

Prečítaj si aj tieto články:

16. júna 2024 o 17:44 Čas čítania 0:44 Prezident Pellegrini chce do paláca pozvať najvýznamnejšie médiá a influencerov. Uvítal by aj stretnutie vlády a opozície Prezident Pellegrini chce do paláca pozvať najvýznamnejšie médiá a influencerov. Uvítal by aj stretnutie vlády a opozície
16. júna 2024 o 15:26 Čas čítania 1:16 Zahraničie o prezidentovi Pellegrinim: Je blízky spojenec populistického premiéra Roberta Fica, nikdy nespochybňoval jeho politiku Zahraničie o prezidentovi Pellegrinim: Je blízky spojenec populistického premiéra Roberta Fica, nikdy nespochybňoval jeho politiku
15. júna 2024 o 15:02 Čas čítania 0:46 Politológ o Pellegriniho prejave: Nespomenul vraždu novinára ani Tepláreň, chýbalo mu výraznejšie oslovenie žien a menšín Politológ o Pellegriniho prejave: Nespomenul vraždu novinára ani Tepláreň, chýbalo mu výraznejšie oslovenie žien a menšín
Domov
Zdieľať
Diskusia