Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
18. júna 2024 o 20:10
Čas čítania 0:32

PRIESKUM: Pred bránami parlamentu by zostali Danko aj Matovič. Víťazom volieb by bol opäť Smer (+ graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Agentúra Focus zrealizovala prieskum volebných preferencií politických strán.

  • Pokiaľ by sa parlamentné voľby konali v júni 2024, tak by ich opätovne vyhrala strana Smer-SD (24,2 %), informujú tvnoviny.sk.
  • Progresívne Slovensko by obsadilo druhú priečku (21,6 %) a víťaznú trojicu by doplnil Hlas-SD (14,5 %), ktorého popularita v porovnaní s posledným prieskumom klesla.
  • Prieskum realizovala agentúra Focus pre TV Markíza.

Prečo je to dôležité: Politické prieskumy pomáhajú občanom pochopiť aktuálnu politickú situáciu v krajine. Slúžia ako zrkadlo spoločnosti, ktorá prostredníctvom nich vyjadruje svoje názory a hodnoty.

Širší kontext: Do parlamentu by sa dostala ja Republika (7,3 %), KDH (6,6%), SaS (6,1 %) a Maďarská aliancia (5,2 %). Cez hranicu zvoliteľnosti by sa nedostala Dankova SNS (4,7 %) a ani strana Slovensko (4,1 %). Obidve strany boli v poslednom prieskume nad hranicou zvoliteľnosti. Výsledky volieb by nepotešili ani Demokratov (3,6 %) a stranu Sme rodina (1,8 %).

Prečítaj si aj tieto články:

18. júna 2024 o 13:02 Čas čítania 0:56 Ministerstvo vnútra vysvetľuje cestu ministrov a členov koalície vládnym špeciálom na futbal. Vraj to nebola voľnočasová aktivita Ministerstvo vnútra vysvetľuje cestu ministrov a členov koalície vládnym špeciálom na futbal. Vraj to nebola voľnočasová aktivita
18. júna 2024 o 18:10 Čas čítania 1:31 Takto ovplyvní nová daň ceny balených nápojov, sirupov či energetických nápojov. Ministerstvo zverejnilo cenník Takto ovplyvní nová daň ceny balených nápojov, sirupov či energetických nápojov. Ministerstvo zverejnilo cenník
18. júna 2024 o 15:29 Čas čítania 1:40 Elektronické cigarety a nikotínové vrecúška budú drahšie. Schválili novelu, Slováci si poriadne priplatia Elektronické cigarety a nikotínové vrecúška budú drahšie. Schválili novelu, Slováci si poriadne priplatia
Domov
Zdieľať
Diskusia