Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
18. júna 2024 o 13:02
Čas čítania 0:56

Ministerstvo vnútra vysvetľuje cestu ministrov a členov koalície vládnym špeciálom na futbal. Vraj to nebola voľnočasová aktivita

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ministerstvo vnútra vydalo stanovisko týkajúce sa leteckej cesty predstaviteľov štátu do miesta konania futbalového šampionátu.

  • Ministerstvo vnútra sa vyjadrilo k medializovaným informáciám v súvislosti s leteckou cestou predstaviteľov štátu do Frankfurtu nad Mohanom, kde sa koná futbalový šampionát.
  • V stanovisku uvádza, že cesta nebola voľnočasová aktivita ústavných činiteľov.
  • Informuje, že špeciálom cestovali zástupcovia policajných zložiek, dvaja podpredsedovia NR SR, traja ministri, dvaja štátni tajomníci a asi 20 zástupcov z viacerých ministerstiev.
  • Súčasťou cesty boli podľa stanoviska aj stretnutia so zástupcami belgickej vlády a s primátorom mesta. Návšteva predstaviteľov sa nenachádza v materiáloch k schváleným zahraničným cestám. 

Prečo je to dôležité: Vládne lietadlá sú určené na oficiálne účely a ich využívanie na súkromné aktivity môže znamenať plytvanie verejnými zdrojmi. 

Citát: „Rozhodnutie letieť hromadne do Frankfurtu vládnym špeciálom sa udialo po dôkladnom bezpečnostnom a ekonomickom posúdení a náklady na let vládneho špeciálu budú proporčne rozdelené medzi 5 rezortov,“ píše ministerstvo v stanovisku. 

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Ministerstvo uvádza, že tento druh dopravy je v našich podmienkach úplne bežný a aj v minulosti využívali predstavitelia vládne lety na reprezentačné udalosti, ako sú olympijské hry či majstrovstvá sveta. „Účel včerajšieho letu bol teda absolútne neporovnateľný napríklad s pravidelnými papalášskymi letmi bývalého prezidenta Andreja Kisku,“ dodali predstavitelia na záver. 

Viacerí vládni predstavitelia sa včera nachádzali na štadióne vo Frankfurte nad Mohanom. Podľa radaru sa v meste nachádzal aj vládny špeciál, ktorý priletel do mesta ráno a odletel po zápase. Politici neinformovali, že by mali v Nemecku pracovný program.

Prečítaj si aj tieto články: 

18. júna 2024 o 9:23 Čas čítania 1:11 Danko, Žiga aj Šutaj Eštok fandili Slovákom priamo vo Frankfurte. V rovnakom čase tam bol vládny špeciál, pracovný program nemali Danko, Žiga aj Šutaj Eštok fandili Slovákom priamo vo Frankfurte. V rovnakom čase tam bol vládny špeciál, pracovný program nemali
13. júna 2024 o 20:27 Čas čítania 1:26 Andrej Danko sa ukázal v tričku R.I.P. semafor. Jeho priateľka reaguje na pobúrených ľudí, argumentuje satirickou stránkou ZOMRI Andrej Danko sa ukázal v tričku R.I.P. semafor. Jeho priateľka reaguje na pobúrených ľudí, argumentuje satirickou stránkou ZOMRI
4. júna 2024 o 17:21 Čas čítania 0:44 Robert Kaliňák tvrdí, že Danko by bol dobrým predsedom parlamentu. Súhlasí s tým aj premiér Fico Robert Kaliňák tvrdí, že Danko by bol dobrým predsedom parlamentu. Súhlasí s tým aj premiér Fico

Domov
Zdieľať
Diskusia