Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová TASR
20. júna 2024 o 18:40
Čas čítania 1:04

VIDEO: Putin daroval Kim Čong-unovi luxusnú limuzínu. Vybrali sa v nej na spoločnú jazdu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Kim Čong-un dostal od Putina do daru limuzínu, dýku a čajový servis. Vozidlo si spoločne vyskúšali.

  • Severokórejský vodca Kim Čong-un daroval ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi po ich stretnutí v Pchjongjangu pár loveckých psov severokórejského plemena pungsan.
  • Ruský prezident Kim Čong-unovi, naopak, priniesol novú limuzínu Aurus, admirálsku dýku a čajový servis. Agentúra Jonhap upozornila, že dar pre Kima v podobe auta je porušením sankcií Bezpečnostnej rady OSN, ktorá zakazuje dodávky, predaj a transfer luxusných predmetov do Severnej Kórey.
  • Kim a Putin sa v luxusnej limuzíne previezli po príjazdovej ceste. Je to už druhé vozidlo tohto typu, ktoré Putin Kimovi daroval. Prvé mu do autoparku pribudlo vo februári.

Prečo je to zaujímavé: Severokórejský diktátor si svoju prvú jazdu na luxusnom vozidle po boku ruského prezidenta užil. Napriek tomu, že v krajine, ktorej vládne, hladujú milióny ľudí, on dostal v tomto roku do daru od Putina už druhé luxusné auto.

Širší kontext: Putin a Kim Čong-un v stredu absolvovali rozhovor medzi štyrmi očami, ktorý trval dve hodiny a uskutočnil sa po rokovaniach vo formáte delegácií. Na záver rokovaní podpísali zmluvu o strategickom partnerstve, ktorú obe strany označili za prelomový dokument.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Podľa Putina citovaného BBC táto zmluva obsahuje aj klauzulu o vzájomnej obrane„Dnes podpísaná komplexná dohoda o partnerstve okrem iného zabezpečuje vzájomnú pomoc v prípade agresie voči jednej zo strán,“ uviedol ruský prezident, podľa ktorého má zmluva obranný a mierový charakter.

BBC uviedla, že tento pakt o vzájomnej obrane by mohol mať dôsledky aj pre vojnu, ktorú Rusko rozpútalo voči Ukrajine – napríklad Rusko by sa na KĽDR mohlo obrátiť v súvislosti s útokmi ukrajinskej armády na ruské mestá ako Belgorod alebo v Ruskom anektovaných regiónoch na východe Ukrajiny.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

20. júna 2024 o 8:20 Čas čítania 0:41 Putin a Kim Čong-un uzavreli dôležitú dohodu. V prípade útoku si vojensky pomôžu Putin a Kim Čong-un uzavreli dôležitú dohodu. V prípade útoku si vojensky pomôžu
19. júna 2024 o 10:20 Čas čítania 0:41 Putin sa spojil s Kim Čong-unom. Severokórejský líder podporil inváziu na Ukrajine Putin sa spojil s Kim Čong-unom. Severokórejský líder podporil inváziu na Ukrajine
15. júna 2024 o 9:30 Čas čítania 3:32 Zhorená Putinova chata na Sibíri: v izolovanom komplexe je „mesto“ pod zemou. Putin tu na začiatku vojny ukryl celú rodinu Zhorená Putinova chata na Sibíri: v izolovanom komplexe je „mesto“ pod zemou. Putin tu na začiatku vojny ukryl celú rodinu
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Daily Mail (@dailymail)

Domov
Zdieľať
Diskusia