Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
25. júna 2024 o 13:49
Čas čítania 0:43

Markíza nepočíta s Michalom Kovačičom ako tvárou televízie. Riaditeľ Gažík odmieta, že by boli ovplyvnení politikmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Generálny riaditeľ Peter Gažík povedal, že problémy v spravodajstve plánujú vyriešiť internou formou.

  • Televízia Markíza nepočíta s Michalom Kovačičom ako tvárou televízie, povedal generálny riaditeľ Peter Gažík pre Postoj.
  • Zatiaľ nie je známe ani to, v akej podobe sa po lete vráti na televízne obrazovky relácia Na telo.
  • Peter Gažík odmieta, že by bola televízia pod vplyvom vlády. Problémy v spravodajstve plánujú vyriešiť internou formou. Zatiaľ neevidujú žiadne výpovede.
  • Vedenie televízie so štrajkovým výborom nekomunikuje. Dôvodom je, že v tom nevidia zmysel. 

Prečo je to dôležité: Moderátor Michal Kovačič v relácii Na telo kritizoval snahy politikov a vedenia televízie o zasahovanie do obsahu. Vedenie televízie jeho obvinenia z cenzúry odmietlo. Podľa riaditeľa Markízy Petra Gažíka to vyzerá tak, že Kovačič už nebude tvárou televízie. 

Citát: „Televízia Markíza je plne nezávislá a nepodlieha vplyvom, ktoré naznačujete,“ povedal Gažík.

Širší kontext: Podľa Petra Gažíka Kovačič nemal dôvod na vystúpenie v živom vysielaní, v ktorom hovoril o cenzúre. Dôvera voči riaditeľovi spravodajstva a publicistiky Michalovi Kratochvílovi sa z jeho strany nezmenila. Vyjadrenie moderátora bolo podľa jeho slov v rozpore s elementárnymi žurnalistickými postupmi a etickými pravidlami novinárskej činnosti.

Prečítaj si aj tieto články:

29. mája 2024 o 18:02 Čas čítania 0:49 Riaditeľ Markízy Gažík: Moderátor Kovačič hrubo poškodil dobrú povesť televízie Riaditeľ Markízy Gažík: Moderátor Kovačič hrubo poškodil dobrú povesť televízie
7. júna 2024 o 6:45 Čas čítania 0:36 Markíza reaguje na video zamestnancov televízie, dáva si 3 podmienky. Oceňuje ich kroky a Kovačičovi posiela nepriamy odkaz Markíza reaguje na video zamestnancov televízie, dáva si 3 podmienky. Oceňuje ich kroky a Kovačičovi posiela nepriamy odkaz
13. júna 2024 o 18:56 Čas čítania 0:49 Inauguráciu prezidenta nebude moderovať Kovačič. Markíza oznámila, kto ho nahradil Inauguráciu prezidenta nebude moderovať Kovačič. Markíza oznámila, kto ho nahradil
Michal Kovačič.
Michal Kovačič. Zdroj: Facebook (Michal Kovacic)
Domov
Zdieľať
Diskusia