Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
1. júla 2024 o 16:24
Čas čítania 0:41

Tri veľké banky na Slovensku menia od júla cenník. Klienti si po novom priplatia za viaceré služby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Od 1. júla si klienti priplatia za vedenie bežného účtu či transakcie do zahraničia.

  • Slovenská sporiteľňa, VÚB a Raiffeissen banka zvyšujú od 1. júla ceny za viaceré služby.
  • Klienti si priplatia za vedenie bežného účtu, za platbu kartou na stávkovanie, lotériu a hazardné hry či za transakcie do zahraničia.

Prečo je to dôležité: Zvýšenie cien za služby znamená vyššie výdavky pre klientov. Pre niektorých klientov môže byť toto zvýšenie nákladov významné a môže ovplyvniť ich rozpočty a finančné plánovanie.

Širší kontext: Slovenská sporiteľňa od júla mení príplatky za prevod s platobnou podmienkou OUR, a to pri prevodoch do Srbska, Veľkej Británie, Macedónska, Bosny a Hercegoviny. Okrem iného zvyšuje poplatok za vedenie viacerých kariet. Banka taktiež zvyšuje poplatok za poskytnutie úveru a za vyhotovenie reportov týkajúcich sa cenných papierov.

Klienti VÚB banky si po novom priplatia za vedenie účtu, hotovostné aj bezhotovostné služby či platobné karty. Zmeny sa dotknú aj poplatkov za spotrebiteľské úvery.

Raiffeissen banka zvyšuje len jeden poplatok. Ide o platbu kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry. Klienti budú po novom platiť 4 eurá namiesto pôvodných 2,50 eura. 

Prečítaj si aj tieto články:

21. júna 2024 o 16:00 Čas čítania 0:38 Slovenské banky hlásia rozsiahle odstávky služieb. Klienti nezaplatia kartou online a nevyberú si hotovosť Slovenské banky hlásia rozsiahle odstávky služieb. Klienti nezaplatia kartou online a nevyberú si hotovosť
1. júla 2024 o 12:06 Čas čítania 0:24 PREHĽAD: Slovenská banka znižuje úroky na hypotékach. Neplatí to pre všetky fixácie (+ tabuľka) PREHĽAD: Slovenská banka znižuje úroky na hypotékach. Neplatí to pre všetky fixácie (+ tabuľka)
26. júna 2024 o 10:30 Čas čítania 2:24 Známa banka na Slovensku spustila novú inováciu. Po novom môžeš platiť nielen mobilom a hodinkami, ale aj prsteňom Známa banka na Slovensku spustila novú inováciu. Po novom môžeš platiť nielen mobilom a hodinkami, ale aj prsteňom
vúb banka
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia