Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
3. júla 2024 o 10:19
Čas čítania 0:46

1500 pracovných miest v Humennom je v ohrození. Firma má posledných pár dní, aby zaplatila milióny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Firma Chemes ohrozuje dodávky tepla do priemyselného parku v Humennom, čo znamená ohrozenie 1 500 pracovných miest.

  • Firma Chemes hrozí Humenskej energetickej spoločnosti, že ak nezaplatí do 12. júla 4,7 milióna eur za tohtoročné dodávky tepla, odstaví firmy v priemyselnom parku od energií, upozorňujú Noviny.sk
  • Situácia ohrozuje 1 500 pracovných miest.
  • Primátor mesta Humenné Miloš Meričko hovorí, že ide o vydieranie a nátlak. Údajne spoločnosť zadržiavala faktúry pol roka a predložila ich len pred troma dňami, keď je už v konkurze. 
  • Spoločnosť tvrdí, že pre chýbajúce peniaze nedokáže uhradiť dlh za plyn a elektrinu. Následkom toho by jej firma SPP zastavila dodávky oboch surovín.  

Prečo je to dôležité: Konflikt môže mať vážne dôsledky na ekonomiku a zamestnanosť v regióne. Ohrozenie dodávok energií do priemyselného parku a potenciálna strata 1 500 pracovných miest sú závažnými problémami, ktoré ovplyvnia nielen miestnych obyvateľov, ale aj širšiu ekonomickú stabilitu oblasti.

Širší kontext: Situáciu rieši aj štát, ktorý dočasne zabezpečuje dodávky energií. SPP Chemesu dodáva plyn a elektrinu aj napriek tomu, že Chemes neplatí. Dlhodobé riešenie si však vyžaduje zásah štátneho Teplárenského holdingu alebo vstup nadnárodného investora. Spor zasahuje do širšieho ekonomického kontextu regiónu, kde je priemyselný park dôležitým zamestnávateľom a podnikateľským centrom.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

2. júla 2024 o 13:39 Čas čítania 0:42 Práca namiesto dávok. Kto odmietne pracovnú ponuku, príde o dávku v hmotnej núdzi, povedal Erik Tomáš Práca namiesto dávok. Kto odmietne pracovnú ponuku, príde o dávku v hmotnej núdzi, povedal Erik Tomáš
3. júla 2024 o 9:02 Čas čítania 0:40 Od budúceho roka čaká študentov veľká zmena v letných brigádach. Novinka sa týka jednej skupiny žiakov Od budúceho roka čaká študentov veľká zmena v letných brigádach. Novinka sa týka jednej skupiny žiakov
24. júna 2024 o 20:21 Čas čítania 0:51 Slovenským mestám dochádzajú peniaze, čoskoro nebudú mať ani na základné výdavky. Už teraz majú problém so zamestnancami Slovenským mestám dochádzajú peniaze, čoskoro nebudú mať ani na základné výdavky. Už teraz majú problém so zamestnancami
Domov
Zdieľať
Diskusia