Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
2. júla 2024 o 13:39
Čas čítania 0:42

Práca namiesto dávok. Kto odmietne pracovnú ponuku, príde o dávku v hmotnej núdzi, povedal Erik Tomáš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR usporiadalo tlačovú konferenciu týkajúcu sa dávok pre nezamestnaných.

  • Minister práce Erik Tomáš na tlačovej konferencii oznámil, že ten, kto odmietne pracovnú ponuku, príde o dávku v hmotnej núdzi.
  • Na Slovensku momentálne dostáva tieto dávky približne 63-tisíc ľudí a ministerstvo chystá zmenu zákona.
  • Minister priznal, že novým zákonom chce do práce dostať čo najviac Rómov. 

Prečo je to dôležité: Zmeny v zákone o dávkach v hmotnej núdzi môžu sociálne a ekonomicky ovplyvniť životy mnohých ľudí na Slovensku.

Citát: „Každý, kto môže pracovať, má pracovať. Každý, kto má zdravé ruky a nohy, nemá sedieť doma. Tieto heslá hlásam už od svojho nástupu,“ uviedol Tomáš.

Širší kontext: Momentálne je na Slovensku historicky najnižšia nezamestnanosť. Podľa ministra však máme nezamestnaných okolo 165-tisíc ľudí, ktorí by pracovať mohli. Zároveň na Slovensku pracuje 107-tisíc cudzincov.

V úvode tlačovej besedy uviedol, že napriek tomu máme stále nedostatok pracovnej sily. Viac ako 80-tisíc pracovných miest je voľných a minister ich chce obsadiť domácou pracovnou silou. Ak nezamestnaný človek odmietne pracovnú ponuku, štát mu odoberie alebo skráti dávku v hmotnej núdzi.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

2. júla 2024 o 9:46 Čas čítania 0:41 PRIESKUM: Voliči SNS a Hlasu sú najmenej ochotní brániť Slovensko v prípade konfliktu. Najväčšie odhodlanie majú voliči PS PRIESKUM: Voliči SNS a Hlasu sú najmenej ochotní brániť Slovensko v prípade konfliktu. Najväčšie odhodlanie majú voliči PS
1. júla 2024 o 19:20 Čas čítania 0:48 Štát chce vyplatiť rodinám obetí nešťastia pri Nových Zámkoch vysoké odškodné. Pri tragédii zrejme zlyhal ľudský faktor Štát chce vyplatiť rodinám obetí nešťastia pri Nových Zámkoch vysoké odškodné. Pri tragédii zrejme zlyhal ľudský faktor
28. júna 2024 o 19:11 Čas čítania 0:54 Slováci dostanú na opatrovanie detí s ŤZP o 100 eur viac. Po novom majú nárok na 200 eur mesačne Slováci dostanú na opatrovanie detí s ŤZP o 100 eur viac. Po novom majú nárok na 200 eur mesačne
Domov
Zdieľať
Diskusia