Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. júla 2024 o 13:27
Čas čítania 0:51

AKTUÁLNE: Vo Francúzsku horí veža známej gotickej katedrály. Na mieste práve teraz prebieha evakuácia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V meste Rouen horí veža gotickej katedrály.

Vo veži gotickej katedrály v meste Rouen na severe Francúzska vypukol počas renovačných prác vo štvrtok požiar, oznámil starosta mesta Nicolas Mayer-Rossignol. 

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, uviedol Mayer-Rossignol. K príspevku zverejnil aj fotografiu, na ktorej vidieť dym stúpajúci z veže, okolo ktorej je rozložené lešenie zakryté plachtou.

Obdobné zábery odvysielala aj francúzska televízia BFM, ktorá zachytila aj ľudí stojacich na ulici, ako sa so zdesením prizerajú požiaru. Scény podľa agentúry Reuters pripomínajú požiar katedrály Notre-Dame v Paríži z roku 2019. Aj parížsku katedrálu v čase vypuknutia požiaru renovovali.

Škody nie sú známe

Miestne úrady a predstavitelia uviedli, že katedrála sa evakuuje a na mieste už zasahujú záchranné zložky. Okolo historickej budovy bol rozložený bezpečnostný kordón.
Miestna prefektúra uviedla, že zatiaľ neboli v dôsledku požiaru hlásené nijaké obete ani zranení, pričom rozsah škôd spôsobených požiarom zatiaľ nie je známy.

Katedrála v meste Rouen je jednou z najkrajších francúzskych katedrál, konštatuje Reuters. Je známa aj tým, že v 19. storočí ju v cykle niekoľkých obrazov zachytil na maľbe francúzsky impresionista Claude Monet.

Domov
Zdieľať
Diskusia