Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
15. júla 2024 o 7:56
Čas čítania 0:42

Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útočník na Trumpovom mítingu konal sám, zistenie motívu je prioritou.

  • FBI v nedeľu oznámila, že útočník, ktorý v sobotu strieľal na predvolebnom mítingu exprezidenta Donalda Trumpa, konal sám. Streľbu vyšetrujú ako atentát, no tiež možný čin vnútroštátneho terorizmu.
  • Vo vozidle útočníka našli podozrivé zariadenie, ktoré prepravili do laboratória na ďalšie vyšetrovanie. Americké médiá informovali o náleze výbušnín, prípadne materiálu na výrobu bomby, v aute i dome podozrivého.

Prečo je to dôležité: Útočník sa pokúsil zastreliť Donalda Trumpa legálne zakúpenou strelnou zbraňou, ktorou bola puška 556 nekonkretizovaného typu vychádzajúca z modelu AR-15. Spojené štáty čelia viacerým komplexným problémom týkajúcim sa zbraní, ktoré zahŕňajú násilie so strelnými zbraňami, politickú polarizáciu okolo regulácie zbraní, bezpečnosť v školách a verejných priestoroch, ako aj otázky súvisiace s druhým dodatkom Ústavy. 

Širší kontext: V sobotu počas prejavu Trumpa na predvolebnom mítingu spustil útočník streľbu a 78-ročnému politikovi spôsobil zranenie ucha. Útočníkom bol podľa federálnej polície FBI 20-ročný muž z Pensylvánie, ktorého zastrelili príslušníci tajnej služby chrániacej exprezidenta. O život pri útoku prišiel 50-ročný muž a ďalší dvaja účastníci podujatia utrpeli vážne zranenia.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

14. júla 2024 o 9:42 Čas čítania 0:57 Fico reaguje na atentát na Trumpa a konšpiruje o tom, čo by bolo, keby bolútočník vedel po slovensky: Je to scenár ako cez kopirák Fico reaguje na atentát na Trumpa a konšpiruje o tom, čo by bolo, keby bolútočník vedel po slovensky: Je to scenár ako cez kopirák
14. júla 2024 o 8:03 Čas čítania 0:21 FBI zverejnila totožnosť strelca, ktorý chcel zabiť Trumpa. Ide o 20-ročného mladíka z Pensylvánie FBI zverejnila totožnosť strelca, ktorý chcel zabiť Trumpa. Ide o 20-ročného mladíka z Pensylvánie
14. júla 2024 o 1:08 Čas čítania 0:16 VIDEO: Na mítingu Trumpa sa ozvali výstrely, na pravom uchu kandidáta na prezidenta bolo vidieť krv. Okamžite ho evakuovali VIDEO: Na mítingu Trumpa sa ozvali výstrely, na pravom uchu kandidáta na prezidenta bolo vidieť krv. Okamžite ho evakuovali
Domov
Zdieľať
Diskusia