Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. júla 2024 o 8:54
Čas čítania 0:48

Elon Musk podporil v amerických voľbách Donalda Trumpa. Miliardár daruje na kampaň 45 miliónov mesačne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Musk uviedol, že daruje približne 45 miliónov mesačne fondu podporujúcemu Trumpa.

  • Miliardár a podnikateľ Elon Musk uviedol, že plánuje prispievať mesačne sumou približne 45 miliónov dolárov do nového fondu, ktorý bude podporovať prezidentskú kandidatúru Donalda Trumpa.
  • Muskove finančné príspevky budú smerovať k politickej skupine označovanej ako America PAC, ktorá sa bude zameriavať na registráciu voličov, predčasné hlasovanie a hlasovanie prostredníctvom pošty v tzv. swing states pred novembrovými voľbami.

Prečo je to dôležité: Elon Musk je veľmi známa a vplyvná osobnosť s veľkým počtom fanúšikov. Jeho podpora môže ovplyvniť názor a rozhodnutie jeho podporovateľov a voličov, čo môže ovplyvniť výsledky volieb. Je tiež majiteľom sociálnej siete X, ktorá je v Spojených štátoch veľmi populárna.

Citát: „Plne podporujem prezidenta Trumpa a verím v jeho rýchle uzdravenie,“ napísal Musk na sociálnej sieti X.

Širší kontext: Musk oficiálne vyjadril Trumpovej kandidatúre podporu v sobotu po tom, ako exprezident utrpel zranenia pri útoku strelca na zhromaždení v americkom štáte Pensylvánia.

13. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:37 Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande

V sobotu 13. júla počas prejavu Trumpa na predvolebnom mítingu spustil útočník streľbu a 78-ročnému politikovi spôsobil zranenie ucha. Útočníkom bol podľa federálnej polície FBI 20-ročný muž z Pensylvánie, ktorého zastrelili príslušníci tajnej služby chrániacej exprezidenta. O život pri útoku prišiel 50-ročný muž a ďalší dvaja účastníci podujatia utrpeli vážne zranenia.

Prečítaj si aj tieto články:

15. júla 2024 o 7:56 Čas čítania 0:42 Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám Nové informácie o atentáte na Trumpa: Útočník mal doma výbušniny, podľa FBI pracoval sám
14. júla 2024 o 8:03 Čas čítania 0:21 FBI zverejnila totožnosť strelca, ktorý chcel zabiť Trumpa. Ide o 20-ročného mladíka z Pensylvánie FBI zverejnila totožnosť strelca, ktorý chcel zabiť Trumpa. Ide o 20-ročného mladíka z Pensylvánie
14. júla 2024 o 9:42 Čas čítania 0:57 Fico reaguje na atentát na Trumpa a konšpiruje o tom, čo by bolo, keby bolútočník vedel po slovensky: Je to scenár ako cez kopirák Fico reaguje na atentát na Trumpa a konšpiruje o tom, čo by bolo, keby bolútočník vedel po slovensky: Je to scenár ako cez kopirák
Domov
Zdieľať
Diskusia