Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
17. júla 2024 o 16:13
Čas čítania 0:42

Nebezpečné počasie naberá na sile. Meteorológovia vydali nové výstrahy, povodne hrozia vo viacerých okresoch (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal výstrahy 1. aj 2. stupňa.

Slovensko zasiahnu 18. júla horúčavy, platiť budú až výstrahy 2. stupňa.
Viac sa dočítaš TU
.

Vo viacerých okresoch na Slovensku hrozia prívalové povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal hydrologické výstrahy prvého stupňa pre okresy Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno a Poprad. SHMÚ pre možné prívalové zrážky očakáva vzostup vodných hladín. Výstrahy pred povodňami platia predbežne do 18.00 h.

17. júla 2024 o 7:30 Čas čítania 0:26 Slovensko každú chvíľu zasiahnu búrky s vetrom až 85 km/h. SHMÚ vydal výstrahy pre väčšinu územia (+ mapa) Slovensko každú chvíľu zasiahnu búrky s vetrom až 85 km/h. SHMÚ vydal výstrahy pre väčšinu územia (+ mapa)
Hydrologické výstrahy 1. stupňa pred prívalovými povodňami.
Hydrologické výstrahy 1. stupňa pred prívalovými povodňami. Zdroj: SHMÚ

Výstrahy pred teplom 

Okrem rizika povodní upozorňuje SHMÚ aj na vysoké teploty. Pre okresy Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky platí druhostupňová výstraha, teploty môžu dosiahnuť 35 stupňov Celzia. Teploty do 34 stupňov Celzia očakávajú meteorológovia najmä v Nitrianskom a Trnavskom kraji, ale aj v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja. Platí tam výstraha prvého stupňa.

počasie
Zdroj: SHMÚ

Výstrahy pred búrkami

Na riziko búrok upozorňuje SHMÚ v Banskobystrickom, Žilinskom, Košickom a Prešovskom kraji, ako aj v okrese Prievidza. Výstraha platí do 23.00 h. V niektorých okresoch až do polnoci. Búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, nárazy vetra s rýchlosťou do 85 kilometrov za hodinu a krúpy. Vo viacerých okresoch platí druhý stupeň výstrahy.

búrky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia