Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
3. augusta 2024 o 8:19
Čas čítania 0:54

Demokrati si zvolili Kamalu Harrisovú za svoju kandidátku. V novembrových voľbách sa postaví proti Donaldovi Trumpovi

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Harrisová získala dostatok hlasov na kandidatúru v prezidentských voľbách.

  • Americká viceprezidentka Kamala Harrisová získala od demokratických delegátov dostatok hlasov na to, aby sa oficiálne stala kandidátkou strany na prezidentku v novembrových voľbách.
  • O Harrisovej nominácii hlasujú delegáti Demokratickej strany virtuálne od štvrtka 2. augusta do nasledujúceho pondelka 5. augusta. Avšak už teraz prekročila hranicu, ktorá jej zabezpečila potrebnú väčšinu na schválenie jej kandidatúry.

Prečo je to dôležité: Kamala Harrisová je prvá žena, prvá Afroameričanka a prvá osoba indického pôvodu, ktorá sa stala viceprezidentkou USA. Jej kandidatúra na prezidentskú funkciu by mala obrovský symbolický význam pre rozmanitosť a inkluzívnosť v americkej politike. Jej úspech v politike môže inšpirovať ďalšie ženy a menšiny, aby sa zapojili do politického procesu a usilovali sa o vysoké politické funkcie.

Citát:„Je mi cťou byť pravdepodobnou demokratickou kandidátkou na prezidentku Spojených štátov,“ povedala bezprostredne 59-ročná Harrisová.

Širší kontext: Formálna nominácia by mala byť uzavretá do 7. augusta, hoci zjazd strany v Chicagu sa má začať až o viac ako dva týždne. Kamala Harrisová tak v novembri v amerických prezidentských voľbách vyzve republikánskeho nominanta Donalda Trumpa.

20. augusta 2024 o 11:00 Čas čítania 1:25 FOTO: Architekti premenili 50-ročný dom v Coachella Valley na moderné sídlo ako vystrihnuté z filmových produkcií FOTO: Architekti premenili 50-ročný dom v Coachella Valley na moderné sídlo ako vystrihnuté z filmových produkcií

Úradujúci americký prezident Joe Biden predchádzajúci mesiac odstúpil z boja o znovuzvolenie a následne podporil Harrisovú ako svoju možnú náhradu. Táto 59-ročná politička následne spustila kampaň. Podporu jej vyjadrili poprední predstavitelia demokratov a aj bývalí prezidenti Barack Obama a Bill Clinton s manželkami Michelle Obamovou a Hillary Clintonovou.

Prečítaj si aj tieto články:

2. augusta 2024 o 14:30 Čas čítania 3:38 Miesto, kde po cestách jazdia miesto áut lietadlá. Cameron Airpark je uzavretá komunita, kam sa bežný človek nedostane Miesto, kde po cestách jazdia miesto áut lietadlá. Cameron Airpark je uzavretá komunita, kam sa bežný človek nedostane
10. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:19 Celé aljašské mesto Whittier funguje v jednej budove, dostaneš sa tam cez strašidelný tunel. Jeho obyvatelia sa cítia ako väzni Celé aljašské mesto Whittier funguje v jednej budove, dostaneš sa tam cez strašidelný tunel. Jeho obyvatelia sa cítia ako väzni
30. júla 2024 o 18:01 Čas čítania 1:27 Vždy uhádol, kto bude prezidentom, teraz predpovedá víťaza ďalších volieb v USA. Profesor vysvetľuje svoju záhadnú techniku Vždy uhádol, kto bude prezidentom, teraz predpovedá víťaza ďalších volieb v USA. Profesor vysvetľuje svoju záhadnú techniku
Domov
Zdieľať
Diskusia