Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
13. augusta 2024 o 20:00
Čas čítania 1:17

Medvedev uviedol, že Rusi sa na hraniciach Ukrajiny nezastavia. S vojnou prestanú, až keď to budú považovať za prijateľné

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinci momentálne vedú operáciu v ruskej Kurskej oblasti, čo možno označiť za najväčší útok Kyjeva na ruské územie od začiatku vojny.

  • Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev sa na sociálnej sieti Telegram vyjadril k postupu ukrajinských vojsk Ruskom. Ukrajincov kvôli ich útoku označil za nacistov a uviedol, že „z toho, čo sa stalo, je potrebné vyvodiť vážne ponaučenie, nemilosrdne poraziť a zničiť nepriateľa“.
  • Exprezident tvrdí, že konanie Ukrajiny nemá už len politické a právne dôsledky. Podľa jeho slov už nejde zo strany Ruska len o operáciu na vrátenie „oficiálnych území“, ale aj o „potrestanie nacistov“.
  • V príspevku napísal, že Rusko hranice Ukrajiny nezastavia. Vo vojnovej operácii podľa jeho slov prestanú, až keď to budú považovať za „prijateľné a pre nich ziskové“.

Prečo je to dôležité: Rusko napadlo Ukrajinu pred viac ako 2 a pol rokmi a okrem vojenských útokov bombarduje aj civilné obyvateľstvo či dôležité inštitúcie, ako napríklad najväčšiu detskú nemocnicu v krajine. Ukrajinci vedú operáciu v ruskej Kurskej oblasti, čo možno označiť za najväčší útok Kyjeva na ruské územie od začiatku vojny.


Citát:„Je možné a potrebné ísť na územia ešte existujúcej Ukrajiny. Do Odesy, Charkova, Dnepropetrovska, Nikolajeva. Do Kyjeva a ešte ďalej. Nemali by existovať žiadne obmedzenia v zmysle určitých uznaných hraníc Ukrajinskej ríše. A teraz sa o tom môže, a malo by sa diskutovať otvorene, bez rozpakov alebo diplomatických úklonov. Nech to pochopí každý, aj anglickí bastardi: prestaneme, až keď to budeme považovať za prijateľné a pre nás ziskové,“ odkázal Medvedev.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Širší kontext: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že cezhraničný útok ukrajinskej armády na Kurskú oblasť je pre Ukrajinu otázkou bezpečnosti. Dodal, že ukrajinské sily dostali pod kontrolu oblasti, odkiaľ Rusko podnikalo útoky na Ukrajinu.

Ukrajina vyhlásila, že nemá záujem o prevzatie územia, ktoré získala počas cezhraničného vpádu do ruskej Kurskej oblasti.


Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj oznámil, že Ukrajina kontroluje zhruba 1000 štvorcových kilometrov ruského územia a operácia ukrajinských síl v Kurskej oblasti pokračuje. Gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov uviedol, že ukrajinské sily majú pod kontrolou 28 pohraničných dedín.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

12. augusta 2024 o 20:13 Čas čítania 0:53 Ukrajina tvrdí, že už ovláda tisíc kilometrov štvorcových ruského územia. Zelenskyj oznámil nový plán Ukrajina tvrdí, že už ovláda tisíc kilometrov štvorcových ruského územia. Zelenskyj oznámil nový plán
12. augusta 2024 o 8:40 Čas čítania 0:33 Rusi museli evakuovať časť Belgorodskej oblasti. Zaznamenali v nej aktivitu ukrajinskej armády Rusi museli evakuovať časť Belgorodskej oblasti. Zaznamenali v nej aktivitu ukrajinskej armády
12. augusta 2024 o 6:56 Čas čítania 0:47 Ukrajina postúpila hlboko na ruské územie. Priznal to aj Kremeľ, Zelenskyj posiela tvrdý odkaz o spravodlivosti Ukrajina postúpila hlboko na ruské územie. Priznal to aj Kremeľ, Zelenskyj posiela tvrdý odkaz o spravodlivosti
Domov
Zdieľať
Diskusia