Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
12. augusta 2024 o 8:40
Čas čítania 0:33

Rusi museli evakuovať časť Belgorodskej oblasti. Zaznamenali v nej aktivitu ukrajinskej armády

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusi zostrelili nad oblasťou niekoľko bezpilotných ukrajinských lietadiel.

  • Ruské úrady evakuujú časť Belgorodskej oblasti pre aktivitu ukrajinských síl v oblasti. V pondelok to uviedol gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov.
  • Rusko zároveň uviedlo, že nad Belgorodskou oblasťou v noci zostrelilo päť ukrajinských dronov.

Prečo je to dôležité: Rusko pripustilo, že ukrajinské sily prenikli hlboko na územie Ruska. Okrem Kurskej oblasti však už pravdepodobne prenikli aj do Belgorodskej oblasti.

Širší kontext: Ukrajinské sily vedú od utorka ofenzívu v susednej Kurskej oblasti. V Kurskej oblasti sa ruským silám podarilo zostreliť 11 bezpilotných lietadiel. Protivzdušná obrana pracovala aj vo Voronežskej oblasti, kde zostrelila dva drony.

Rusko v Kurskej oblasti od utorka vedie intenzívne boje so stovkami ukrajinských vojakov, ktorým sa na niektorých miestach podarilo preniknúť až 20 kilometrov do hĺbky ruského územia. Ide o najväčší útok Ukrajiny na ruské územie od začiatku vojny v roku 2022.

Prečítaj si aj tieto články: 

12. augusta 2024 o 6:56 Čas čítania 0:47 Ukrajina postúpila hlboko na ruské územie. Priznal to aj Kremeľ, Zelenskyj posiela tvrdý odkaz o spravodlivosti Ukrajina postúpila hlboko na ruské územie. Priznal to aj Kremeľ, Zelenskyj posiela tvrdý odkaz o spravodlivosti
8. augusta 2024 o 7:11 Čas čítania 0:57 Ukrajinské jednotky prenikli do Kurskej oblasti, kde Rusko vyhlásilo výnimočný stav. Ide o najvážnejší cezhraničný vpád Kyjeva Ukrajinské jednotky prenikli do Kurskej oblasti, kde Rusko vyhlásilo výnimočný stav. Ide o najvážnejší cezhraničný vpád Kyjeva
2. augusta 2024 o 15:42 Čas čítania 0:54 Zelenskyj prvýkrát prehovoril o prenechaní časti územia Rusku. Putinovu požiadavku však akceptovať nebude Zelenskyj prvýkrát prehovoril o prenechaní časti územia Rusku. Putinovu požiadavku však akceptovať nebude
Domov
Zdieľať
Diskusia