Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
15. augusta 2024 o 19:39
Čas čítania 0:49

Zvrat v prípade smrti herca Matthewa Perryho: Americké úrady zatkli jedného lekára a niekoľkých dílerov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Herec dlhé roky bojov so závislosťou od liekov aj alkoholu.

  • V súvislosti s minuloročnou smrťou herca Matthewa Perryho zatkli americké úrady najmenej jednu osobu, uviedol zdroj blízky vyšetrovaniu.
  • Portál TMZ píše o viacerých zatknutých vrátane jedného lekára a niekoľkých dílerov.
  • Vyšetrovanie podľa informácií agentúry AFP súvisí s tým, ako sa bývalý herec dostal k tejto látke.
  • Úrady plánujú v priebehu štvrtka tlačovú konferenciu v Los Angeles, na ktorej oznámia podrobnosti prípadu.

Širší kontext: Polícia ešte v máji uviedla, že spolupracuje s úradom pre kontrolu liečiv a poštovou inšpekčnou službou na vyšetrovaní, prečo mal Perry v tele také množstvo anestetika.

Ketamín zaznamenal v posledných rokoch obrovský nárast používania ako liek na liečbu depresie, úzkosti a bolesti. Ľudia blízki Perrymu vyšetrovateľom povedali, že podstupoval infúznu liečbu práve touto látkou. Na základe pitvy sa zistilo, že v jeho krvi bola v množstve, ktoré sa používa pri celkovej anestézii počas operácie.


Súdny lekár však uviedol, že Perry dostal v rámci liečby ketamín naposledy približne týždeň a pol pred svojou smrťou a látka sa zvyčajne metabolizuje v priebehu niekoľkých hodín. Preto táto dávka nemohla byť príčinou jeho smrti.


Perry roky bojoval so závislosťou, ktorá sa začala už počas jeho pôsobenia v seriáli Priatelia, keď sa stal jednou z najväčších televíznych hviezd svojej generácie.

Prečítaj si aj tieto články:

11. januára 2024 o 11:42 Čas čítania 1:16 Matthewa Perryho obvinila bývalá snúbenica z napadnutia. Počas hádky vraj po nej hodil konferenčný stolík Matthewa Perryho obvinila bývalá snúbenica z napadnutia. Počas hádky vraj po nej hodil konferenčný stolík
16. decembra 2023 o 9:03 Čas čítania 0:50 Lekári odhalili príčinu smrti Matthewa Perryho. Toto zabilo milovanú hviezdu Priateľov Lekári odhalili príčinu smrti Matthewa Perryho. Toto zabilo milovanú hviezdu Priateľov
16. novembra 2023 o 9:05 Čas čítania 2:14 „Asi si necháš tú dvacku, ktorú mi dlhuješ.“ Herci z Priateľov sa poslednýkrát lúčia s Chandlerom dojemnými vyznaniami „Asi si necháš tú dvacku, ktorú mi dlhuješ.“ Herci z Priateľov sa poslednýkrát lúčia s Chandlerom dojemnými vyznaniami
Matthew Perry.
Matthew Perry. Zdroj: NBC
Domov
Zdieľať
Diskusia