Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
dnes 8. októbra 2024 o 9:00
Čas čítania 6:12

Komik Makovický: Vtip o atentáte na Fica by som zopakoval, dostal som zaň potlesk. Šutajovi Eštokovi budem skladať iba komplimenty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Komik Makovický: Vtip o atentáte na Fica by som zopakoval, dostal som zaň potlesk. Šutajovi Eštokovi budem skladať iba komplimenty
Zdroj: Stano Klačanský/Silné reči

Mateja Makovického skritizoval za vtipy o streľbe na Roberta Fica minister vnútra. Komik nám v rozhovore prezradil, ako vníma kritické poznámky a čo si myslí o aktuálnej politickej situácii.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok minulý týždeň povedal, že sa mu nepáčia vtipy o atentáte na Roberta Fica od komika Mateja Makovického. Minister dokonca tvrdil, že vystúpenie komika je morálnym zlyhaním a jeho výroky zatiaľ nemajú trestnoprávne dôsledky, no polícia sa nimi pravdepodobne bude zaoberať.

Komik v rámci vystúpenia povedal: „potom to aj tak vyzerá, my si vlastného premiéra nevieme zastreliť“ a „aká krajina, taký Kennedy.“ Makovický sa bránil argumentom, že ide o čierny humor.

Matej Makovický v rozhovore pre Refresher povedal, čo si myslí o vyjadreniach ministra vnútra a aj to, ako vníma aktuálne dianie v kultúre.

Ak sa ti páči podobný obsah, pridaj sa do klubu Refresher+ a čítaj všetky články na našom webe bez zbytočných obmedzení. Nájdeš tam viacero reportáží zo zahraničia, profilov osobností či desivé kriminálne príbehy.


Vy ste sa k tomu ešte v ten deň vyjadrili, ale ako vnímate možno odstupom času vyhlásenie Matúša Šutaja Eštoka? Zopakovali by ste vtip o atentáte na Fica? 

Ja si za svojím vyjadrením stále stojím. Stále si myslím, že ten vtip rozhodne nebol za čiarou a tiež si myslím, že by som ho zopakoval. Išlo viac o kritiku slovenskej spoločnosti, ako o čokoľvek, čo súviselo s atentátom na premiéra. Toto mi potvrdilo aj to, aké boli reakcie po tom, čo sa celá vec premlela. Prevažná väčšina správ, ktoré mi prišli, bola pozitívna. Samozrejme boli aj negatívne, ale väčšina mi dáva za pravdu.

Vnímate celú túto vec ako snahu o obmedzenie slobody slova?

Nemyslím si, že to je úplne obmedzovanie slobody slova. Aspoň zatiaľ nie. Povedal by som, že keby sa takéto tendencie vyskytli v blízkej budúcnosti, tak nikto nebude veľmi prekvapený. Zatiaľ ale neobmedzujú nič. Podľa mňa ide o „power move“ zo strany ministerstva vnútra. Je to póza či postoj, že my vieme, čo sa deje. Chceli dať zo strany establišmentu vedieť, že si dávajú pozor na svojich kritikov. Zatiaľ neobmedzujú, ale nie sme od toho veľmi ďaleko.

7. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 12:37 Paulie Garand vydáva Molo II: Je to paradox, že na peknom mieste človek dokáže písať aj zložité a temné príbehy (Rozhovor) Paulie Garand vydáva Molo II: Je to paradox, že na peknom mieste človek dokáže písať aj zložité a temné príbehy (Rozhovor)

Minister povedal, že to nebolo vtipné. Je preto možné, že už si vláda dáva väčší pozor na svojich kritikov? Myslíte si, že už k vám na vystúpenia chodia nejakí tajní a sledujú vás, či ste nepovedali niečo pre nich neprijateľné?

To neviem. Čo ale neznamená, že sa to nemôže diať. Ale je to skôr taká pripomienka, že nás vnímajú. Čo sa týka Silných rečí, tak my máme tú „výhodu“, že nie sme zriaďovaná kultúra a nepatríme pod žiadne ministerstvo a je to sektor, ktorý nie je závislý na nejakých dotáciách a grantoch. Tým pádom sme v tomto prípade slobodní. To je výhoda, čo sa týka slobody prejavu.

Neočakávate raziu na vašom vystúpení?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či ho už po vyhláseniach Šutaja Eštoka volali z polície.
  • Prečo sa mu začal páčiť účes ministra vnútra.
  • Čo si myslí o raziach v nočných kluboch. 
  • Prečo kritizuje organizátorov protestov. 
  • Prečo ho prekvapilo vyjadrenie Petra Pellegriniho. 
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 168279 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: PPV kód na Oktagon 62 , Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA alebo Pizza v Oggi ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia