Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
dnes 3. októbra 2024 o 19:47
Čas čítania 0:40

Komik Makovický reaguje na kritiku ministra vnútra: Je smutné, že krajina, ktorá sa tvári byť slobodná, útočí na umelca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Komik Matej Makovický na sociálnej sieti reagoval na kritiku jeho stand-up vystúpenia zo strany ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka.

Komik Matej Makovický reaguje na vyjadrenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, v ktorom označil jeho stand-up za „morálne zlyhanie“ a oznámil, že sa ním bude zrejme zaoberať polícia.

Komik si totiž v rámci jedného vystúpenia uťahoval z atentátu na Roberta Fica. Počas vystúpenia odzneli aj vety ako: „Potom to aj tak vyzerá, my vlastného premiéra si nevieme zastreliť“ alebo „Aká krajina, taký Kennedy“. Makovický sa však bráni tvrdením, že išlo len o čierny humor.

„Hoci patrí konkrétny vtip bezpochyby do kategórie čierneho humoru, nemám pocit, že prekročil hranicu, keďže bol viac o kritike slovenskej spoločnosti než o atentáte. Trestné činy ani násilie neschvaľujem,“ napísal Makovický v príspevku.

Zároveň dodal, že je smutné, ak stačí podobný vtip v rámci vystúpenia, ktorý nemusí prezentovať skutočné názory komika, na to, aby krajina, ktorá tvrdí, že uznáva slobodu prejavu, útočila na umelca.

Umelec poznamenal, že je smutné, ak krajina, ktorá tvrdí, že podporuje slobodu prejavu, útočí na umelca len na základe vtipu. Zároveň dodal, že postoje, ktoré sú súčasťou vystúpenia, nemusia vyjadrovať jeho skutočné názory.

3. októbra 2024 o 14:58 Čas čítania 0:51 Šutaj Eštok kritizuje známeho komika. Jeho vystúpenie označil za morálne zlyhanie, prípadom sa bude zaoberať polícia Šutaj Eštok kritizuje známeho komika. Jeho vystúpenie označil za morálne zlyhanie, prípadom sa bude zaoberať polícia
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matej Makovicky (@matejmakovicky)

Späť
Zdieľať
Diskusia