Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
13. apríla 2023, 13:59
Čas čítania 0:30

FOTO: Maďari z eurofondov postavili bizarnú rozhľadňu s výškou 1,5 metra. Umiestnili na ňu ešte aj úsmevné upozornenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Až 75 percent z ceny výstavby bolo hradených Európskou úniou.

V Maďarsku vedia eurofondy využiť naozaj špeciálnym spôsobom. Pri meste Kunszentmiklós najnovšie postavili rozhľadňu vysokú 1,5 metra. Keďže rozhľadňu postavenú za peniaze z eurofondov vybudovali v oblasti, kde by si ťažko hľadal hornatý terén, tak je z nej výhľad len minimálny.

29. marca 2023, 17:45 Čas čítania 0:36 Bizarný projekt v Maďarsku. Za peniaze z EÚ postavili chodník v korunách stromov, no medzitým všetky stromy v okolí vyrúbali Bizarný projekt v Maďarsku. Za peniaze z EÚ postavili chodník v korunách stromov, no medzitým všetky stromy v okolí vyrúbali

Na zábradlí navyše stavitelia umiestnili upozornenie, aby sa po nej nikto nepohyboval počas búrky, lebo by to mohlo byť nebezpečné.

Stavbu rozhľadne až zo 75 percent pokryli európske peniaze, zostávajúcich 25 percent uhradila maďarská vláda. Projekt je zameraný na ochranu dropa veľkého v strednej Európe.

Riaditeľstvo národného parku Kiskunság bizarnú rozhľadňu vysvetlilo tým, že je určená na pozorovanie vtáka dropa veľkého, preto nedosahuje vysoké výšky. „Stavby nie sú v pravom zmysle rozhľadne, ale pozorovateľne. Pretože sme v rovinatom teréne, nebola nutná vyššia stavba,“ vysvetlilo riaditeľstvo národného parku pre novinky.cz.

rozhladna
Zdroj: Facebook∕ Vármögyei hírök
Domov
Zdieľať
Diskusia