Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
4. mája 2023, 20:39
Čas čítania 0:44

ROZHODNUTÉ: Súd vyriekol verdikt nad Edom Sheeranom. Zaprisahal sa, že ak by ho označili za plagiátora, skončí s kariérou

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Spevákov hit Thinking Out Loud podľa poroty nevykrádal skladbu Marvina Gayeho Let’s Get It On.

Porota v New Yorku rozhodla, že britský spevák a skladateľ Ed Sheeran neporušil autorské práva v prípade odkopírovania skladby Marvina Gayeho Let’s Get It On.
Sheeran podľa The Guardian predtým vyhlásil, že ak súd prehrá, skončí s hudbou. Po vynesení rozsudku objal svojho právnika, pričom jeho manželka Cherry Seaborn a spolupracovníčka Amy Wadge údajne plakali. Porota dospela k rozhodnutiu po troch hodinách.

Ed Sheeran po súde novinárom povedal: „S výsledkom prípadu som, samozrejme, veľmi spokojný a vyzerá to tak, že napokon nemusím zanevrieť na svoju každodennú prácu. Zároveň som však neuveriteľne frustrovaný z toho, že takéto nepodložené nároky môžu vôbec skončiť na súde.“

Sheeranova právnička Ilene Farkasová na federálnom súde v Manhattane porotcom povedala, že podobnosti v postupoch akordov a rytmov Gayeho klasiky a Sheeranovho hitu Thinking Out Loud sú iba „písmenami abecedy hudby“. Podotkla, že ide o základné hudobné stavebné kamene, ktoré „musia ostať skladateľom piesní dnes a navždy k dispozícii, inak budeme všetci, ktorí milujeme hudbu, chudobnejší“.

Domov
Zdieľať
Diskusia