Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. mája 2023 o 7:14
Čas čítania 0:30

Falošný odpočtár energií ukradol 89-ročnej starenke z Nitry takmer 10-tisíc eur. Naletela mu a priniesla všetky svoje úspory

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž sa tváril, že je jedným zo zamestnancov správcu bytov.

Seniorka z Nitry prišla o 9 900 eur po tom, ako do bytu vpustila muža, ktorý jej tvrdil, že je zamestnancom správcu bytov a prišiel vykonať odpočet energií. Na sociálnych sieťach o tom informovala polícia.

Muž po kontrole meračov na radiátoroch dôchodkyni povedal, že ušetrila 42 eur, no má len 200-eurovú bankovku. „Pani mala v peňaženke iba 70 eur, a preto priniesla svoje úspory. Zo spálne vybrala všetky svoje peniaze a vydala mužovi potrebnú sumu. Peňaženku s úsporami pritom nechala odloženú. Stačila chvíľka nepozornosti a žena odprevadila falošného odpočtára aj so svojimi úsporami v jeho vrecku,“ uviedla polícia.

Hneď po prijatí oznámenia policajti vykonali viaceré previerky a po páchateľovi pátrajú. „Upozorňujeme občanov, že žiadny pracovník pri odpočtoch energií nevypláca preplatky ani nevyberá nedoplatky v hotovosti,“ pripomenula polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia