Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jakub Paulík
17. mája 2023, 9:17
Čas čítania 0:32

Ak na Slovensku zarobíš na bitcoine, zo zisku by si po novom zaplatil radikálne nižšiu daň. Tieto zmeny zatiaľ prešli parlamentom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Parlament posunul novelu zákona do druhého čítania.

Novela zákona o kryptomenách v utorok prešla v parlamente do druhého čítania. Strana Sloboda a Solidarita touto novelou zákona navrhuje zmeniť zaťaženie zisku z kryptomien, ktoré je aktuálne nastavené na 33 až 39 percent. 

Podľa návrhu by sa mali zrušiť zdravotné odvody zo zisku z aktív s kryptomenami, ba čo viac, ak by človek kryptomenu držal viac ako rok, následný zisk by musel zdaniť iba osobitnou daňou vo výške 7 percent. Návrh počíta aj so zrušením zdaňovania pri výmene jednej kryptomeny za druhú na online burze, uviedol poslanec za stranu SaS Peter Cmorej.

Cmorej na sociálnej sieti Facebook zároveň menoval, ktorí poslanci hlasovali za návrh z dielne jeho strany. Osobitne sa poďakoval poslankyni Romane Tabák, ktorej rozhodnutie ho prekvapilo. „Za hlasovali dokonca aj poslanci z fašistických strán a Romanka Tabák, ktorej gratulujem k jednému správnemu hlasovaniu,“ vyjadril sa.

Domov
Zdieľať
Diskusia