Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. mája 2023, 9:50
Čas čítania 0:58

Adidas prezradil konkrétny plán s dopredajom tenisiek Yeezy. Kanyeho Westa určite nepotešia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Niektorým modelom topánok stúpla hodnota dvojnásobne.

Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Adidas začne s predajom časti obuvi značky Yeezy koncom mája. Uviedla to tento týždeň firma s tým, že výťažok z predaja poputuje organizáciám bojujúcim proti rasizmu a antisemitizmu. 

Adidas ukončil spoluprácu s raperom Ye, pôvodne známym pod občianskym menom Kanye West, v októbri minulého roka. Dôvodom boli jeho antisemitské prejavy v rozhovoroch a na sociálnych sieťach. Spoločnosti potom zostali na sklade topánky tejto značky v hodnote zhruba 1,2 miliardy eur. Na trhu medzitým ich cena prudko vzrástla, keďže Adidas výrobu zastavil, a v prípade niektorých modelov vzrástla viac než dvojnásobne.

K organizáciám, ktoré by mali získať peniaze z predaja obuvi značky Yeezy, patria napríklad Liga proti hanobeniu (ADL) či inštitút Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, ktorého cieľom je boj proti systémovému rasizmu v USA. Na jeho čele stojí Philonise Floyd, brat policajtom zabitého Georgea Floyda. Inštitút sa k informáciám nevyjadril, ADL však krok Adidasu ocenila. Koľko by organizácie z predaja získali, nemecká firma zatiaľ nezverejnila.

Adidas by postupne mohol dopredávať všetky modely

Predaj bude prvým dodaním obuvi tejto značky na trh od ukončenia spolupráce Adidasu s Westom pred siedmimi mesiacmi. Vtedajšie rozhodnutie firmy sa výrazne negatívne odrazilo na odhadoch hospodárskych výsledkov spoločnosti, keďže Adidas uviedol, že značka bola dôležitá pre jeho ziskovosť.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Šéf Adidasu Björn Gulden povedal, že najnovšie rozhodnutie je najlepším riešením súčasnej situácie. Dodal, že neskôr by mohla firma pristúpiť k ďalším predajom zo zásob tejto značky, o termínoch sa však zatiaľ nerozhodlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia