Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. mája 2023 o 15:01
Čas čítania 1:03

Matovič mení názov svojej politickej strany OĽaNO. Nové meno obsahuje až 11 slov, vymyslel viacero nových platforiem

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šéf obyčajných ľudí Igor Matovič na piatkovej tlačovej konferencii informoval, že do nasledujúcich volieb ide opäť aj s hnutím NOVA.

Hnutie ide do volieb s novým názvom. Po novom sa bude volať „Obyčajní ľudia (OĽaNO), Nezávislí kandidáti (NEKA), NOVA, Slobodní a zodpovední, Pačivale Roma, Magyar Szívek“.

Oficiálna skratka hnutia bude OĽANO a priatelia, pričom do volieb ide opäť s hnutím NOVA, na ktorého čele stojí Gábor Grendel. 


„Ideme spoločne ďalej s hnutím NOVA,“ uviedol Matovič s tým, že ide o partnerskú spoluprácu. „Do volieb musíme spojiť všetky sily,“ zdôraznil a upozornil na hrozbu prepadávania hlasov demokratických voličov v septembrových voľbách.


Grendel skonštatoval, že vďaka voľbám v roku 2020 boli zvolení do kľúčových funkcií v prokuratúre a polícii čestní ľudia, rozviazali sa ruky orgánom činným v trestnom konaní. „V hnutí NOVA nezabúdame na to, že pred voľbami v roku 2020 to vôbec také samozrejmé nebolo. Práve návrat mafiánskych praktík bude v stávke v predčasných voľbách v roku 2023,“ povedal. 

OĽANO, MATOVIČ, NOVA
Zdroj: Facebook∕OĽaNO

Súčasťou strany bude rómska a maďarská komunita

Matovič priblížil aj ostatné platformy, ktoré zahrnul do svojho názvu. Šancu chce dať hnutie aj nezávislým kandidátom. Slobodní a zodpovední má byť platforma umiernených liberálov, ktorí už pôsobia v poslaneckom klube hnutia, ale aj pre nové osobnosti, ktoré ešte predstavia. Zvyšné dve platformy patria rómskej komunite Pačivale Roma a maďarskej komunite Magyar Szívek.


Na otázku o rokovaniach s inými stranami odpovedal, že ešte môžu pribudnúť do spolupráce ďalšie subjekty. Nevylúčil ani ďalšiu zmenu názvu a otvorený je aj prípadnej volebnej koalícii.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

OĽANO podľa Matoviča momentálne rokuje so stranami Za ľudí a Kresťanská únia, no s Alianciou ani SMK debaty neprebiehajú. Matovič však priznal, že komunikoval s predsedom Aliancie, pretože sa chcel informovať, či sa strana chystá do volieb samostatne.

Domov
Zdieľať
Diskusia