Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Jakub Paulík
25. júna 2023 o 14:36
Čas čítania 0:34

ŠTÁT MENÍ DOTÁCIE NA BÝVANIE: Viac peňazí dostanú tí, ktorých býva viac (Tabuľka)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Účinnosť zákon nadobudne už v počas júla.

Rezort práce, sociálnych vecí a rodiny SR informoval rozšírení príspevku na bývanie podľa počtu ľudí v domácnosti. Návrh novely zákona nadobudne účinnosť od 15. júla 2023. V rámci návrhu poslanci schválili aj predsunutú mimoriadnu valorizáciu súm pomoci v hmotnej núdzi z 1. januára 2024 na 1. október 2023.

„Najzásadnejšou zmenou je diferenciácia súm príspevku na bývanie, a to od 1 až po 5 a viac členov žijúcich v domácnosti. Doteraz platilo, že príspevok na bývanie bol stanovený buď pre jednotlivca, alebo pre domácnosť s viacerými členmi, teda maximálne v 2 úrovniach. Jeho rozšírenie na päť úrovní spoločne s navýšením príspevku na bývanie je jedno z nevyhnutných opatrení v aktuálnej sociálno-ekonomickej situácii. Napríklad pri štvorčlennej domácnosti ide o navýšenie tohto príspevku od júla o takmer 115 eur,“ uvádza ministerstvo na webe.

Príklady k príspevkom na bývanie či dávky v hmotnej núdzi nájdeš v bližšie priloženej tabuľke.

Príspevky na bývanie
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Domov
Zdieľať
Diskusia