Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
29. júna 2023, 18:38
Čas čítania 0:39

Na juhu Slovenska postavia obrovský závod. Pre Slovákov by mal vytvoriť až 850 pracovných miest

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Nemecká spoločnosť Vaillant Group Industrial má v pláne poriadne zainvestovať do výstavby megaparku.

Nemecká spoločnosť Vaillant plánuje do Nitrianskeho kraja zamieriť s obrovskou investíciou na výstavbu fabriky v priestoroch priemyselného parku Veľké Číky pri Nových Zámkoch. Megainvestícia by mala vytvoriť až 850 nových pracovných miest, informujú Hospodárske noviny.

Zahraničný investor chce v priemyselnom parku neďaleko Palárikova vytvoriť fabriku, v ktorej by zamestnanci vyrábali komponenty pre montáž tepelných čerpadiel. Okrem toho by sa v nových priestoroch mali vyrábať aj náhradné diely pre výrobky zo závodu v Trenčianskych Stankovciach.

130 miliónov eur vytvorí až 850 pracovných pozícií

Výstavba fabriky by mala nemeckú spoločnosť vyjsť na približne 130 miliónov eur. Po uvedení do prevádzky by mala firma zamestnať až 850 ľudí, pričom približne 700 z nich bude pracovať priamo vo výrobe. Zástavba závodu by podľa odhadov mala zabrať plochu viac ako 50-tisíc štvorcových metrov.

Firma Vaillant Industrial Slovakia je jedným z najväčších svetových producentov v oblasti tepelných čerpadiel a závesných plynových kontrol. V závode v Trenčianskych Stankovciach momentálne vyrába komponenty pre závesné plynové kotly a jej materskou spoločnosťou je nemecká Vailant, Gmbh.

Vizualizácia nového závodu spoločnosti Vaillant.Vizualizácia nového závodu spoločnosti Vaillant.Vizualizácia nového závodu spoločnosti Vaillant.Vizualizácia nového závodu spoločnosti Vaillant.
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia