Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. júla 2023 o 16:19
Čas čítania 0:38

Slovenskom sa prehnala supercela. Môžu padať krúpy do 5 centimetrov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Krúpy možno očakávať hlavne na východe.

Prvé búrky sa dnes vytvorili už okolo 13. hodiny na severovýchode Slovenska, kde vznikla supercela, uvádza iMeteo.sk. Z búrky, ktorá sa tiahla od východu, mohli padať krúpy do 5 centimetrov.

Ďalšie búrky sa budú dnes vyskytovať najmä na strednom a východnom Slovensku. Na strednom Slovensku hrozia aj lokálne zatopenia. Krúpy možno naďalej očakávať hlavne na východe. V okrese Bardejov podľa SHMÚ platil v sobotu do 16.00 h najvyšší stupeň výstrahy pred búrkami s krúpami.


V tomto okrese je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou zrážok od 50 do 60 milimetrov v priebehu 30 minút. Búrky môžu byť podľa SHMÚ sprevádzané aj nárazovým vetrom od 90 do 125 kilometrov za hodinu.


Druhý stupeň výstrahy je vydaný pre okres Svidník. V oboch okresoch platí aj druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred prívalovou povodňou. Vo zvyšných oblastiach Slovenska je v sobotu do 20.00 h vydaný najnižší stupeň výstrahy pred búrkami. Výnimkou je Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, kde boli výstrahy zrušené.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Christoph Trost/dpa/dpa-Bildfunk
Domov
Zdieľať
Diskusia