Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
5. júla 2023 o 18:35
Čas čítania 0:38

Prigožin údajne dostal od Putina astronomickú výplatu. Koľko zinkasoval, odkedy vedie vagnerovcov?

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Prigožin údajne dostal od Putina astronomickú výplatu. Koľko zinkasoval, odkedy vedie vagnerovcov?
Zdroj: TASR/AP

Na účet dostal miliardy rubľov.

Podľa CNN Prima NEWS dostal šéf žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin od Vladimira Putina takmer deväť miliárd eur. Peniaze boli prevedené na spoločnosť Concord Group, ktorá patrí Prigožinovi.

Nie je jasné, za aké dlhé obdobie, no Ukrajinská pravda píše, že by to mohlo byť za celé fungovanie vagnerovcov, teda za desať rokov.


„Vagnerova skupina založená Jevgenijom Prigožinom dostala v rámci zmlúv uzavretých so štátom viac ako 858 miliárd rubľov,“ povedal vo vysielaní moderátor ruskej štátnej televízie Rossija 1 Dmitrij Kiseľov.

Prigožin sa prednedávnom pokúsil o prevrat v Rusku. Najskôr obvinil ruské ministerstvo obrany z raketového útoku na tábor žoldnierov Vagnerovej skupiny. Potom oznámil, že jeho žoldnieri sú na ceste do Moskvy, aby sa „vyrovnali“ s „chaosom“ v Rusku.


Situácia sa upokojila v sobotu večer, keď Prigožin oznámil, že svojim jednotkám nariadil, aby sa vrátili do poľných táborov na Ukrajine s cieľom vyhnúť sa prelievaniu ruskej krvi. Krátko nato hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že trestné konanie proti Prigožinovi bude zastavené.

Jevgenij Prigožin.
Jevgenij Prigožin. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia