Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
18. júla 2023, 14:45
Čas čítania 0:43

PREHĽAD: Ceny bytov na Slovensku sa vrátili do roku 2021. V týchto okresoch ušetríš desiatky tisíc eur v porovnaní s minulým rokom

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

V niektorých mestách zaznamenali medziročný pokles cien až 15 percent.

Ceny bytov na Slovensku v niektorých mestách medziročne klesli až o 15 percent. V novej analýze o tom informuje portál Nehnuteľnosti.sk.

Pri menších bytoch dosiahol pokles cien dvojcifernú hodnotu vo viac ako polovici slovenských regiónov a mestských častí. Jedinou výnimkou je Bratislava IV s kvartálnym nárastom (+5 %) a medziročným poklesom len 2,58 %.

Priemerná cena 2-izbových bytov išla za rok nadol najvýraznejšie v Prešove (o 22,6 %), vo všetkých častiach Košíc (o 14,1 – 17,61 %), v Bratislave II (o 14,61 %) a v Trenčíne (o 14,6 %).

Priemerné ceny 2-izbových bytov

Priemerné ceny 2-izbových bytov na Slovensku.
Priemerné ceny 2-izbových bytov na Slovensku. Zdroj: Trhovereporty.sk, Nehnuteľnosti.sk

„Trend poklesu cien bytov je citeľný aj napriek tomu, že na trhu je v ponuke stále pomerne dosť novostavieb, a to najmä v Bratislave. Na druhej strane je medzikvartálny pokles cien oproti marcu takmer o polovicu menší, čo naznačuje postupnú stabilizáciu,“ priblížil analytik portálu Nehnuteľnosti.sk Michal Pružinský.

Priemerné ceny 3-izbových bytov

Pokles cien zaznamenali analytici aj v segmente 3-izbových bytov. Výnimkou je centrum Bratislavy, kde ceny väčších bytov medziročne vzrástli až o 14 %. Pokles cien bol najvýraznejší v Prešove (o 16,77 %), Trenčíne (o 15,79 %), v košických častiach mimo centra (o 10,22 – 14,06 %) a v Trnave (o 13,07 %).

Priemerné ceny 3-izbových bytov na Slovensku.
Priemerné ceny 3-izbových bytov na Slovensku. Zdroj: Trhovereporty.sk, Nehnuteľnosti.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia