Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. júla 2023, 17:45
Čas čítania 0:29

Ministerstvo stále eviduje ešte 2 159 nezaplatených faktúr za štátnu karanténu, ktorá bola povinná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátnu karanténu sprísnili v apríli roku 2020, no v júni ju zrušili.

Ministerstvo vnútra aktuálne eviduje ešte 2159 neuhradených faktúr za štátnu karanténu. Celkovo ich vystavilo 17 289. 


„Za Slovenskú republiku, v mene ktorej Ministerstvo vnútra SR koná, bolo podaných spolu 3208 návrhov na vydanie platobného rozkazu. Príslušné súdy mali posúdiť opodstatnenosť a právny základ uplatňovaných nárokov. Aktuálne je 2 308 právoplatných a vykonateľných súdnych rozhodnutí v prospech Slovenskej republiky,“ doplnil rezort.


Stráviť karanténu v zariadeniach štátu umožnili opatrenia prijaté v marci 2020 na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Po ich sprísnení v apríli ju už občania prichádzajúci zo zahraničia museli absolvovať povinne. V júni 2020 ju zrušili.


Verejný ochranca práv Róbert Dobrovodský tvrdí, že Ministerstvo vnútra SR vymáha náklady za štátnu karanténu neoprávnene. O nákladoch mal podľa neho rozhodnúť Úrad verejného zdravotníctva SR, ktorý karanténu nariadil.

Žena počas testovania na ochorenie Covid-19 v Pekingu. Miliónom ľudí žijúcich v okolí čínskeho hlavného mesta Peking nariadili v utorok lockdown. (30. august 2022)
Žena počas testovania na ochorenie covid-19 v Pekingu (30. august 2022). Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia