Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
20. júla 2023 o 20:21
Čas čítania 0:33

PRIESKUM: Demokrati sa poriadne prepadli, jedna strana vstáva z popola a dostala by sa do parlamentu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pozrite si preferencie voličov v najnovšom volebnom prieskume agentúry AKO.

Najnovší volebný prieskum agentúry AKO pre TV JOJ 24 ukázal, ako by sa darilo politickým stranám, keby voliči na Slovensku rozhodovali o zložení parlamentu už najbližší víkend. Do parlamentu by sa podľa hlasovania opýtaných dostalo dokopy deväť politických zoskupení.

Prvenstvo si v prieskume uchovala strana Smer-SSD (18,1 %), ktorú by nasledoval Hlas (16,5 %). Trojicu najsilnejších politických hnutí uzatvára Progresívne Slovensko s podporou 15,4 % opýtaných.

So ziskom 7,6 % by sa do parlamentu dostala Saska, ktorú nasleduje koalícia OĽaNO a priatelia (7,2 %), Republika (6,8 %) a Sme rodina (6,2 %). S podporou 5,9 % by mandáty získali aj členovia KDH.

Na základe výsledkov prieskumu by sa do parlamentu dostal aj Andrej Danko so stranou SNS, ktorá si získala dôveru 5,1 % opýtaných. Ďalšie politické hnutia skončili pod hranicou 5 %.

Agentúra AKO uskutočnila prieskum v období od 10. do 17. júla 2023. Preferencie voličov si môžeš pozrieť v našom grafe.

Domov
Zdieľať
Diskusia