Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
31. júla 2023, 17:35
Čas čítania 0:44

V Chorvátsku uhryzla 6-ročného chlapca najjedovatejšia zmija, aká žije v Európe. V nemocnici takmer neprežil

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Chlapca sa lekárom v nemocnici takmer nepodarilo zachrániť.

V chorvátskom národnom parku Paklenica uhryzla zmija šesťročného chlapca. Incident sa odohral vo chvíli, keď sa chlapec priblížil k rieke a chytil sa konára. Had ho následne uhryzol do prsta. „Chytil sa konára, aby udržal rovnováhu. Ale nevidel hada ležať na tom konári. Vykríkol: ,Pohrýzol mi prst‘,“ uviedli rodičia pre holandský portál Nieuwsblad

V Národnom parku rodičia nemali mobilný signál, a tak sa vybrali naspäť k vstupu do parku, kde sa nachádzal stánok prvej pomoci. Chlapca ihneď previezli do nemocnice. Matka dieťaťa si hada odfotila, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako dôležité rozhodnutie.

Chlapcovi takmer nezachránili život

Lekári vďaka tomu zviera identifikovali a vybrali správny protijed. „Reflexom som požiadal manželku, aby rýchlo odfotila toho metrového hada,“ uviedol otec dieťaťa. 

„Lekári nám povedali, že si nie sú istí, či mu dokážu zachrániť život,“ uviedli rodičia. Chlapca po prevezení do nemocnice niekoľko dní pozorovali na jednotke intenzívnej starostlivosti, hrozilo mu zlyhanie obličiek a dokonca až trombóza.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Podľa zverejnených informácií chlapca pohrýzla vretenica rožkatá. Ide o jedného z najjedovatejších hadov, aké žijú v Európe. Na takéto nebezpečenstvo pritom podľa rodičov neupozornili návštevníkov pracovníci národného parku ani žiadne značky.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: PxHere∕Eric Eric nasledovať
Domov
Zdieľať
Diskusia