Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. augusta 2023, 9:05
Čas čítania 0:37

Na veľkom ostrove v Grécku spôsobil lesný požiar opitý vodič. Museli evakuovať viaceré dediny a nasadiť celý hasičský zbor

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prokuratúra ho obviní z podpaľačstva z nedbanlivosti.

Veľký požiar spôsobil v pondelok na gréckom ostrove Chios opitý vodič, ktorý pri havárii zdemoloval svoje auto. Vyplýva to zo správy verejnoprávnej televízie ERT, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Vodič pri ceste v skorých ranných hodinách stratil kontrolu nad autom a vrazil do krovia. Motor auta sa vznietil a od neho sa plamene rýchlo rozšírili do blízkeho lesa v severozápadnej časti piateho najväčšieho ostrova v Grécku ležiaceho neďaleko Turecka.

Pre požiar evakuovali dve dediny a do hasenia nasadili celý hasičský zbor na ostrove vrátane dobrovoľníkov a vrtuľníkov. Oheň sa podarilo dostať pod kontrolu popoludní.
Vodiča zadržali za jazdu pod vplyvom alkoholu. 

Z nedbanlivosti vznikla väčšina požiarov

Podľa gréckych predstaviteľov je nedbanlivosť príčinou väčšiny požiarov v krajine. Za uplynulé štyri týždne zničili v celom Grécku približne 43-tisíc hektárov lesa, krovín a poľnohospodárskej pôdy, ukazujú odhady vlády v Aténach.

Domov
Zdieľať
Diskusia