Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
4. augusta 2023, 12:10
Čas čítania 0:45

Video: Takto Ukrajina odpálila s dronom naloženým 450 kilogramami TNT ruskú výsadkovú loď

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rusko tvrdí, že ukrajinské drony stihli zničiť včas.

Ukrajinské jednotky v piatok zasiahli výsadkovú loď ruskej čiernomorskej flotily, informovali o tom ukrajinské tajné služby, podľa ktorých bolo plavidlo Olenegorskij Gorňak závažným spôsobom poškodené a nedokáže už viac vykonávať bojové operácie. TASR správu prevzala z denníka The Guardian a televízie CNN.


Útok na ruskú loď na základni Novorossijsk bol vykonaný prostredníctvom námorného dronu naloženého 450 kilogramami výbušniny trinitrotoluén (TNT) a stojí za ním Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) a ukrajinské námorníctvo, uviedol pre Reuters nemenovaný zdroj z prostredia tajných služieb.


Výsadková loď Olenegorskij Gorňak triedy Ropucha (Projekt 775) patrí do skupiny sovietskych lodí vyrobených v 70. rokoch minulého storočia. Na jej palube sa v čase útoku nachádzalo približne sto členov posádky.


Rusko však v piatok ráno uviedlo, že ukrajinský útok na flotilu v Novorossijsku sa mu podarilo odvrátiť. Spresnilo, že k tomuto prístavnému mestu sa podľa ministerstva blížili dva námorné drony, ktoré zničili hliadkovacie člny.

Domov
Zdieľať
Diskusia