Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
16. augusta 2023, 9:20
Čas čítania 0:42

TABUĽKA: Ministerstvo zvyšuje príspevok na bývanie pre niekoľko skupín obyvateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky avizuje viacero zmien.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky zvyšuje sumu príspevku na bývanie. Zmena vo vyplácaní platí od 15. júla 2023. Aktuálne sa suma určuje podľa počtu členov v domácnosti. 

„Doteraz mala výška príspevku dve úrovne, prvá bola stanovená pre jednotlivca, druhá pre domácnosť s viacerými členmi. Od polovice júla má výška vyplácaného príspevku päť úrovní,“ uvádza ministerstvo na webe. V preklade to znamená, že štvorčlenná rodina si môže prilepšiť o takmer 115 eur mesačne. 

Cieľom zvyšovania a rozšírenia príspevku je podľa ministerstva zlepšiť nepriaznivú situáciu ľuďom, ktorí sú na pomoc odkázaní. Niektorým poberateľom príspevku bude nová výška sumy vyplatená až v septembri pre rozsiahle úpravy v informačných systémoch rezortu práce. Poberatelia, ktorí nedostali novú výšku sumy v auguste, ju budú mať pripočítanú v septembrovom príspevku. 

Dávka v hmotnej núdzi

Zmena nastane aj vo vyplácaní jednorazovej dávky v hmotnej núdzi, ktorú poberatelia dostanú v novembri 2023. „Cieľom predsunutej valorizácie je zabezpečiť pokrytie zvýšených výdavkov na zabezpečenie nevyhnutných životných potrieb z dôvodu rastúcej miery inflácie, ktorá je spôsobená ekonomickým dôsledkom pandémie COVID-19 či vojnovým konfliktom na Ukrajine,“ uvádza ministerstvo.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia