Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
21. augusta 2023 o 7:09
Čas čítania 0:29

Na Slovensku bude dnes a zajtra extrémne teplo. SHMÚ vydáva výstrahy až 2. stupňa, očakávaj 35 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vlna horúčav pokračuje aj dnes, pre niekoľko slovenských okresov platí výstraha prvého a druhého stupňa.

Pre väčšinu Slovenska platia v pondelok popoludní výstrahy prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami, informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe.

Dnes sa očakáva slnečné počasie, popoludní máme podľa SHMÚ ojedinele rátať s  prechodne zväčšenou oblačnosťou a výnimočnými prehánkami. Zrána sa môže ojedinele vyskytnúť hmla a naďalej má byť veľmi teplo a dusno.


Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami dnes platí pre Bratislavský kraj a väčšinu Nitrianskeho a Trnavského kraja. Teploty tu môžu dosahovať až 35 stupňov Celzia. Pre Banskobystrický, Trenčiansky a Košický kraj platia výstrahy prvého stupňa. Podľa SHMÚ tu môžu teploty dosahovať 33 až 34 stupňov Celzia.

Horúco však bude aj na horách, na Orave a pod Tatrami sa teploty vyšplhajú na 28 stupňov. Fúkať má prevažne slabý vietor. 

počasiepočasiepočasie
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia