Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. augusta 2023 o 12:40
Čas čítania 0:42

Slovenky dostávali 3 000 € za účelové sobáše s Turkami. Odhalili organizovanú zločineckú skupinu, točili sa v nej desiatky tisíc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Páchateľom hrozí odňatie slobody od 2 do 8 rokov.

Polícia Slovenskej republiky v spolupráci s rakúskymi a nemeckými kolegami odhalila účelové sobáše so Slovenkami. Akcia s názvom Peržan odhalila sedem účelových sobášov s osobami tureckého pôvodu. Cieľom sobášov bolo získanie práva pre príslušníkov Turecka na trvalý pobyt na území schengenského priestoru.

„Počas akcie bola na území Slovenskej republiky odhalená skupina páchateľov pochádzajúcich zo Slovenska a z Turecka. Tieto osoby na území schengenského priestoru páchali trestnú činnosť prevádzačstvo formou organizovania účelových sobášov štátnych príslušníkov Turecka so štátnymi príslušníčkami SR,“ uvádza polícia v príspevku. Päť sobášov sa konalo na území Slovenska a tri na území Turecka. 

„Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii doposiaľ v danom prípade vzniesol obvinenie spolu 15 osobám vrátane osôb, ktoré za odplatu navádzali k spáchaniu účelového sobáša nevesty pochádzajúce zo sociálne slabších skupín obyvateľstva,“ informuje polícia.

Hlavným organizátorom bol muž z Turecka, ktorý za zorganizovanie sobáša dostal 10 000 eur. Nevesty a sprostredkovatelia dostali za účelový sobáš od 500 eur do 3 000 eur. „Za trestný čin prevádzačstvo hrozí všetkým obvineným osobám trest odňatia slobody od 2 do 8 rokov,“ informuje polícia v príspevku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia