Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. augusta 2023 o 19:47
Čas čítania 0:36

Na Slovensku udrú silné búrky s vetrom a krúpami. Výstrahy platia pre tieto kraje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy platia predbežne od pondelka od 20.00 h do stredy (30. 8.).

Na západnom a strednom Slovensku treba v najbližších hodinách počítať s výdatnejším dažďom. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pred búrkami. Informuje o tom na webe.

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský, Trnavský a Trenčiansky kraj, takmer celý Nitriansky kraj, niektoré okresy Žilinského kraja a okres Žarnovica v Banskobystrickom kraji. Vyskytnúť sa tam môžu silné búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 70 až 110 kilometrov za hodinu a krúpami.


Výstrahy prvého stupňa boli vydané pre takmer celý Banskobystrický kraj, viacero okresov Žilinského kraja a okres Levice v Nitrianskom kraji. Podľa meteorológov sa môžu vyskytnúť búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami.


Výstrahy platia predbežne od pondelka od 20.00 h do stredy (30. 8.).

búrky, mapa, počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia