Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
5. septembra 2023 o 12:58
Čas čítania 0:35

Je vinný. Inštruktor, ktorý postrelil policajnú kadetku Mišku, spoznal svoj trest, súd mu dal podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súd uznal Vladimira Šeparneva za vinného.

Inštruktora Vladimira Šeparneva, ktorý na policajnej akadémii postrelil kadetku Mišku, uznal bratislavský súd za vinného, informuje portál tvnoviny.sk.

Samosudca Mestského súdu Bratislava I vydal trestný rozkaz, ktorým mu uložil 3-ročný trest s podmienečným odkladom na štyri roky. V celej dĺžke podmienečného odkladu bude Šeparnev pod probačným dohľadom.

„Zároveň mu uložil obmedzenie spočívajúce v zákaze vykonávania funkcie alebo povolania, pri ktorých dochádza k manipulácii so strelnými zbraňami,“ povedal pre televíziu Markíza hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Toto rozhodnutie však zatiaľ nie je právoplatné. Šeparnevovi za ublíženie na zdraví hrozí trest vo výške maximálne päť rokov za mrežami, rozhodovať sa bude až na hlavnom pojednávaní, ktoré teraz vytýči sudca.

6. apríla 2023 o 8:58 Čas čítania 1:08 Postrelená kadetka Miška prvýkrát prehovorila. Pamätá si všetky detaily streľby, inštruktorov čin je podľa nej neospravedlniteľný Postrelená kadetka Miška prvýkrát prehovorila. Pamätá si všetky detaily streľby, inštruktorov čin je podľa nej neospravedlniteľný

Miška bude mať doživotné zdravotné následky

Dvadsaťročnú Mišku začiatkom marca tohto roku nešťastnou náhodou inštruktor postrelil v rámci dobrovoľného výcviku. Postrelenú kadetku okamžite previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch. Pre pochybenie inštruktora bude mať Miška podľa lekárov doživotné zdravotné následky.

Domov
Zdieľať
Diskusia