Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Florián Meričko
6. septembra 2023, 9:30
Čas čítania 0:34

Čaká nás vesmírne divadlo, k Zemi sa blíži unikátna zelená kométa. Ak ju teraz zmeškáš, druhú šancu dostaneš o 400 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ďalšia príležitosť sa vyskytne až v roku 2431.

Astronómovia aktuálne monitorujú novoobjavenú zelenú kométu Nishimura, ktorá sa postupne približuje k Slnku. Už 17. septembra sa kométa dostane do perihélia, teda bodu, v ktorom bude počas svojej dráhy najbližšie k Slnku. Pozorovať ju však budeme môcť už v najbližších dňoch, informuje portál iMeteo.

Čím bližšie k Slnku sa bude tzv. zelená kométa nachádzať, tým bude pre bežných pozorovateľov viditeľnejšia. Sledovať na nočnej oblohe ju dokonca môžeš už teraz, potrebovať však na to budeš aspoň malý ďalekohľad.

Voľným okom bude pozorovateľná až ďalší týždeň, konkrétne 12. septembra. Kométa momentálne vychádza na východe v skorých ranných hodinách. Najlepšie podmienky na pozorovanie majú ľudia približne o 4. hodine ráno.

Astronómovia upozorňujú, že ďalšiu možnosť sledovať zelenú kométu už nedostaneme. Ak náhodou zmeškáš jej pozorovanie v najbližších dvoch týždňoch, budeš si musieť počkať až do roku 2431.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Carlos Castro (@carloscastrofotografo)

Domov
Zdieľať
Diskusia