Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. septembra 2023 o 12:21
Čas čítania 0:45

FOTO: Vojna o nábrežie v Bratislave pokračuje. Nervózni vodiči si čakanie v kolóne skracujú cez cyklopruh, kde nemajú čo robiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová organizácia dopravy sa stretáva s nahnevanými reakciami motoristov.

V centre Bratislavy na Vajanskom nábreží sa spustila cestná vojna. Magistrát zrušil dva pruhy pre autá, šoférom ponechal len jeden a cyklistom doprial široký cyklopruh. Toto rozhodnutie však ľudí rozdelilo na dva tábory. Jedna skupina ľudí zmenu chváli, ostatok však poriadne hromží.

Bratislavské noviny si teraz všimli, že červený cyklopruh na Vajanského nábreží napriek zákazu využívajú mnohí vodiči osobných áut či motorkári. 

Medzi bratislavskými vodičmi sa novinka stretla s nepochopením, ktoré v posledných dňoch často ústi do znechutenia až agresívneho porušovania dopravných predpisov. Podľa Bratislavských novín si tento týždeň cez cyklopruh v čase popoludňajšej špičky cestu skrátili napríklad taxikár či trojica motorkárov.

nábrežie
Zdroj: Archív Bratislavské Noviny

Reorganizácia dopravy na nábreží v praxi znamenala, že vodičom dnes v čase špičky trvá prejsť niekoľko stoviek metrov od Mostu SNP k Starému mostu aj niekoľko desiatok minút. Skracovanie trasy cez zdieľaný cyklopruh pritom umožňuje jeho šírka, keďže na dlhom úseku sa naň v niektorých miestach musia zmestiť aj autobusy MHD.

Na vynovenom úseku sa už stihla odohrať aj prvá nehoda. Podľa portálu Zregionu sa na Vajanského nábréží zrazila električka s autobusom, ktorý sa zdanlivo nezmestil do svojho pruhu, keďže vedľa neho stál na križovatke autobus MHD. 

Anketa:
Ako si spokojný/-á s novou organizáciou dopravy?
Je to super. Ľudia si len musia zvyknúť.
Je to katastrofa.
Nie je to ideálne, ale ani také hrozné.
Je to super. Ľudia si len musia zvyknúť.
18 %
540 Hlasov
Je to katastrofa.
72 %
2164 Hlasov
Nie je to ideálne, ale ani také hrozné.
10 %
296 Hlasov
Bratislavské Noviny
Zdroj: Archív Bratislavské Noviny
Domov
Zdieľať
Diskusia