Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
12. septembra 2023 o 17:21
Čas čítania 0:35

MAPA: Od stredy nastane výrazná zmena počasia. Tieto okresy Slovenska dnes potrápia vysoké teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Niektoré okresy v Nitrianskom kraji dnes zasiahli vysoké teploty. Výstraha prvého stupňa platí od 13.00 do 17.00 h.

Aktuálne počasie je na území Slovenska nezvyčajné a v porovnaní s dlhodobým normálom sú teploty o 6 až 8 °C vyššie, uvádza portál iMeteo.sk. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vo facebookovom statuse uvádza, že najteplejší vzduch sa aktuálne presúva zo západnej do strednej Európy.

Vysoké teploty môžu v utorok potrápiť niektoré okresy v Nitrianskom kraji. SHMÚ preto vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.


Výstrahy platia pre okresy Komárno, Levice a Nové Zámky od 13.00 do 17.00 h. V spomínaných okresoch sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ dodalo SHMÚ.

Tropické teploty vystriedajú búrky a dažde. Prvé búrky sa podľa portálu iMeteo objavia na poludnie najmä v západných a severozápadných oblastiach Slovenska. Aktuálne sa prvé búrky tvoria nad územím Nemecka a alpskej oblasti. Postupovať by mali na územie Česka a Slovenska.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia