Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. septembra 2023, 10:40
Čas čítania 1:41

VIDEO: Samozvaný vedec ukázal mexickým poslancom údajné telá mimozemských bytostí. Na internete ho za bizarný výstup vysmiali

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mumifikované telá údajných mimozemšťanov v kongrese vystavil kontroverzný mexický novinár a samozvaný výskumník Jaime Maussan.

Poslanci mexického kongresu sa tento týždeň na osobitnom zasadnutí oboznámili so svedectvami laikov i výskumníkov, ktoré údajne naznačujú možnosť existencie mimozemšťanov. Výskumníci pochádzali z Mexika, zo Spojených štátov, z Japonska a Brazílie, informovala v noci na štvrtok agentúra AP.

Podľa AP toto zasadnutie nemá v mexickom Kongrese obdobu a konalo sa dva mesiace po podobnom vypočúvaní v americkom kongrese, kde sa takisto hovorilo o neidentifikovateľných anomálnych javoch (UAP), čo je termín používaný paralelne s termínom UFO.

V budove mexického kongresu boli pri tejto príležitosti vystavené aj údajné telá dvoch „neľudských bytostí“, čo v stredu vyvolalo na sociálnych sieťach zmes prekvapenia, nedôvery a výsmechu.

Tieto údajné mŕtvoly dal do parlamentu priviezť a vystavil ich kontroverzný mexický novinár a samozvaný výskumník Jaime Maussan, ktorý počas híringu informoval, že ich v roku 2017 našiel hlboko pod zemou v peruánskej púšti Nazca.

Maussan o vypreparovaných telách povedal, že „sú to neľudské bytosti, ktoré nie sú súčasťou pozemskej evolúcie“. Doplnil, že tieto bytosti nízkeho vzrastu s predĺženými lebkami a tromi prstami analyzovali aj odborníci z Národnej autonómnej univerzity v Mexiku.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Fyzikálny ústav univerzity vo vyhlásení citovanom agentúrou AFP síce potvrdil, že vykonal na telách testy, „ale len na určenie ich veku, ktorý odhadol na 1000 rokov“. Pôvod vzoriek vedci nezisťovali. Laboratórium súčasne deklarovalo, že sa „dištancuje od akéhokoľvek následného použitia, interpretácie alebo skreslenia výsledkov, ktoré vydalo“.

Francúzsky denník Libération s odvolaním sa na mexické médiá napísal, že aj mnohí používatelia internetu si všimli, že vystavené telá nie sú mimozemského pôvodu. Také isté múmie sa totiž predtým objavili v kontroverznom dokumentárnom filme Unearthing Nazca z roku 2017.

Už v tom čase mnohé zdroje dokázali, že títo tzv. mimozemšťania boli v skutočnosti poskladaní z rôznych mumifikovaných ľudských pozostatkov, pričom predĺžený tvar ich lebiek bol výsledkom prastarého peruánskeho zvyku. Podľa Libération sa teraz čaká na výsledky nových analýz nariadených mexickým štátom.

Bizarné zasadnutie kongresu neostalo bez kritiky

Mexický kongresman Sergio Gutiérrez Luna z vládnucej ľavicovej strany Morena na záver kolokvia vyhlásil, že kongres nezaujal stanovisko k tézam predloženým počas viac ako trojhodinového zasadnutia, na ktorom vystupujúci museli zložiť prísahu, že budú hovoriť pravdu.

Kolokvium organizované v kongrese vyvolalo v Mexiku údiv aj výsmech vrátane objavenia sa vtipov sprevádzaných fotografiami mimozemského tvora zo známeho filmu E. T.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Podľa mnohých diskutujúcich je híring v kongrese dôkazom „pohŕdania, s akým táto krajina (Mexiko) pristupuje k vede“. Objavila sa aj výzva, aby bol Maussan vymenovaný za „prezidenta medzigalaktických vzťahov“.

Domov
Zdieľať
Diskusia