Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. septembra 2023 o 13:24
Čas čítania 0:36

Bývalého šéfa Markízy oslobodili v kauze prípravy vraždy Klausovej-Volzovej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obžalobe čelia okrem Pavla Ruska aj bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan.

Exšéfa TV Markíza a bývalého ministra hospodárstva Pavla Ruska oslobodili spod obžaloby v kauze prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky v televízii Sylvie Klausovej-Volzovej. Senát Mestského súdu Bratislava I oslobodil aj trojicu spoluobžalovaných. Proti štvrtkovému verdiktu sa môžu procesné strany odvolať.

„Nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý boli obžalovaní stíhaní,“ uviedol predseda senátu Pavol Juhás.

Obžalobe čelia okrem Pavla Ruska aj bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Pavol Rusko si podľa obžaloby údajne objednal vraždu u Černáka na jeseň 1997. Ten vraj do nej zaangažoval bratislavskú skupinu sýkorovcov. Motívom Pavla Ruska na objednávku vraždy bol podľa obžaloby majetkový prospech a ovládnutie televízie.

Proces sa za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa na prvom pojednávaní priznali k trestnej činnosti, Kýbel a Pavol Rusko vinu popreli.

Správu aktualizujeme.

Na snímke obžalovaný exšéf TV Markíza Pavol Rusko prichádza na súdny proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klausovej-Volzovej.
Na snímke obžalovaný exšéf TV Markíza Pavol Rusko prichádza na súdny proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klausovej-Volzovej. Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh
Domov
Zdieľať
Diskusia