Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
17. septembra 2023 o 7:47
Čas čítania 0:40

Susedná krajina zakáže vstup autám s ruskými ŠPZ. Turistom ho zatrhla ešte minulý rok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rusko podľa poľskej vlády predstavuje hrozbu pre medzinárodnú bezpečnosť.

Poľsko zakáže osobným autám registrovaným v Rusku vstupovať na svoje územie. Opatrenie začne platiť už od nedele, oznámil v sobotu poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski. „Vzhľadom na to, že 8. septembra boli zverejnené usmernenia Európskej komisie týkajúce sa zákazu vstupu automobilov registrovaných v Rusku do EÚ, tento zákaz vstúpi do platnosti o polnoci zo soboty na nedeľu,“ uviedol Kamiňski.


Podľa neho sa zákaz bude vzťahovať na všetky osobné vozidlá – vrátane komerčných a súkromných – registrované v Rusku bez ohľadu na to, či je vlastník občanom Ruska alebo iného štátu. Na nákladné vozidlá registrované v Rusku sa zákaz vstupu do Poľska už vzťahoval.

„Teraz túto záležitosť uzatvárame. Do Poľska sa nedostanú žiadne ruské autá. Platí pravidlo, že auto registrované v Rusku nemá právo vstúpiť do Poľska,“ vyhlásil Kamiňski s tým, že ide o ďalšiu formu sankcií uvalených na Moskvu v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu. Rusko podľa neho v súčasnosti predstavuje hrozbu pre medzinárodnú bezpečnosť.


Ešte vlani zakázalo Poľsko a pobaltské štáty Litva, Estónsko, Lotyšsko vstupovať ruským turistom na ich územie.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: pxfuel.com
Domov
Zdieľať
Diskusia