Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Tímea Krauszová
17. septembra 2023, 18:21
Čas čítania 0:33

Juraj Šeliga obvinil Maroša Žilinku z koordinovania vyšetrovania korupčných káuz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tvrdí, že generálny prokurátor sa stretával s tímom policajnej inšpekcie Oblúk – ten zrejme vznikol na zdiskreditovanie vyšetrovania korupčných káuz vlády Smeru.

Poslanec Juraj Šeliga tvrdí, že generálny prokurátor Maroš Žilinka sa stretával s tímom policajnej inšpekcie Oblúk pod vedením Diany Santusovej. Na tlačovej besede povedal, že to vyplýva z vyjadrení inšpekcie, a dodal, že Oblúk zrejme vznikol s cieľom zdiskreditovať vyšetrovanie korupčných káuz z éry Smeru. Stretávať sa mali u Žilinku.

„Ak sa potvrdí, že Žilinka a Remeta sa koordinovali so Santusovou a spol. s cieľom diskreditovať vyšetrovateľov, ktorí vyšetrujú závažné kauzy a korupciu, tak názov Žilinkova mafia bude namieste,“ povedal.

„Koordinovali, plánovali, čo budú robiť, a pripravovali si spôsob, akým budú diskreditovať vyšetrovateľov, ktorí odkrývali závažné kauzy Roberta Fica,“ tvrdí Šeliga. Podľa neho použili paragraf 363 na zastavenie činnosti tímu Oblúk práve preto, lebo zistili, že sa vyšetrovanie blíži k nim a odhalí diskreditačnú činnosť. Vtedy ešte nebol nikto obvinený a Ústavný súd využitie paragrafu 363 v tomto prípade označil za protizákonné.

Domov
Zdieľať
Diskusia