Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
20. septembra 2023 o 9:10
Čas čítania 0:47

Zuzana Čaputová komentuje bitku Pročka aj akciu Vírus. Z USA posiela jednoznačné stanoviská

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa prezidentky je politická kultúra na veľmi nízkom stupni.

Prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá sa momentálne zúčastňuje na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, sa vyjadrila aj k predvolebnej kampani na Slovensku a kritizovala aj politickú kultúru, píše Denník N.

Čaputová bezprostredne reagovala na útok na poslanca Jozefa Pročka, ktorý tvrdí, že má po pondelkovom útoku pomliaždenú hlavu a podvrtnutú chrbticu. Podľa prezidentky by podobné incidenty v kampani nemali čo robiť.

„Ku kampani to, samozrejme, nemá patriť. Je to neprijateľné a nebezpečné práve pre to, že to nezostáva iba medzi aktérmi konfliktov a toto napätie či verbálne, nebodaj fyzické násilie sa prenáša ďalej. Vidíme to v rodinách, medzi kolegami, vidíme to medzi ľuďmi. Takýto štýl politiky rozdeľuje spoločnosť. Je to krátkodobá stratégia zo strany politikov. Voľby nejako dopadnú, ale všetci spolu budeme musieť žiť a komunikovať aj naďalej,“ vyjadrila sa prezidentka.

Prezidentka sa k strane Smer a vyhrážkam o žalobe odmietla vyjadriť. Podľa nej sa strana rozhodla vtiahnuť ju do politickej kampane.

Reagovala však na aktuálnu akciu Vírus, v rámci ktorej NAKA zadržala a obvinila množstvo podozrivých. „Dnešný zásah sa týkal bývalých predstaviteľov za skutky spáchané v minulosti. Z tohto dôvodu nevidím žiaden dôvod myslieť si, že je ohrozená naša bezpečnosť či reputácia,“ povedala podľa Denníka N. 

Domov
Zdieľať
Diskusia