Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
19. septembra 2023, 17:22
Čas čítania 0:48

Jozef Pročko má vraj po útoku podvrtnutú krčnú chrbticu a pomliaždenú hlavu. Na tlačovke sa objavil vo fixačnom golieri

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počas výpovede na polícii sa poslanec povracal.

Poslanec Jozef Pročko sa na dnešnej tlačovej konferencii strany OĽaNO objavil s fixačným golierom. Verejnosť informoval o tom, že má po včerajšom incidente v Lučenci podvrtnutú krčnú chrbticu a pomliaždenú hlavu. V súvislosti s útokom, keď mu na hlave pristálo aj vajíčko, už poslanec podal aj trestné oznámenie.

Kandidát OĽaNO Peter Pollák počas tlačovky hovoril o stupňujúcich sa útokoch na členov jeho strany. „Sme terčom verbálnych a fyzických útokov. Ich dôvodom je náš rómsky pôvod,“ dodal Pollák, stojaci pri inom rómskom kandidátovi strany Viliamovi Tankóovi. „Akciu nám začali narúšať neznámi ľudia. Kričali po nás, že sme Cigáni, paraziti,“ doplnil kontext útoku Pollák.

Jozef Pročko spresnil, že v Lučenci utŕžil dovedna tri údery a po poslednom z nich videl „iskričky v očiach“. Po útoku vraj cítil bolesť hlavy a počas výpovede na polícii sa aj povracal. K incidentu došlo počas živého vysielania, ktoré poslanec streamoval na sociálnej sieti.

Vo videu možno pozorovať, ako k poslancovi pristúpil muž v tričku s nápisom Brat za brata a z blízkej vzdialenosti mu do hlavy hodil vajíčka. Pročko si celý incident nahrával a oboch mužov sa mu podarilo natočiť. Poslanec sa na konci videa zároveň kriticky vyjadril smerom k prítomným mestským policajtom, ktorí oboch mužov po incidente odmietli zadržať.

Muž, ktorý v Lučenci vajíčkami zaútočil na Jozefa Pročka.
Muž, ktorý v Lučenci vajíčkami zaútočil na Jozefa Pročka. Zdroj: FB/Jožo Pročko – stránka
Domov
Zdieľať
Diskusia